glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Au renăscut cât de cât speranţele la Deva

Victoriile consecutive din ultimele două etape ale Ligii a treia au reaprins în tabăra lui CNS Cetate tăciunii ambiţiei care păreau stinşi la un moment dat sub cenuşa penultimului loc în clasamentul seriei a patra. Nu atât numele învinşilor, pentru că nici UTA II nici Millenium Giarmata nu sunt adversari de calibru, trebuie să o recunoaştem, ci cele şase puncte acumulate şi în special jocul mai bun calitativ din ultimul meci au readus în discuţie ceea ce se doreşte de la această echipă pe termen scurt şi mediu.

Ca rezultat imediat al celor două succese de care vorbeam, echipa a urcat pe locul 8 în clasamentul seriei, la doar şase puncte de podium când mai sunt trei etape de disputat din turul campionatului. Desigur, atât cei din conducerea clubului cât şi din cea tehnică sunt conştienţi că obiectivul ambiţios enunţat la începutul sezonului – promovarea – este acum extrem de îndepărtat, ca urmare a unui start ratat de campionat, însă câteva semne de revenire se văd în jocul echipei.

Câteva plusuri şi destule minusuri

„Obiectivul propus iniţial este compromis, trebuie să o recunoaştem. În momentul de faţă trebuie să scoatem maxim de puncte din meciurile rămase până la pauza competiţională, ca să terminăm undeva în primele cinci – şase locuri. În funcţie de această clasare, din iarnă încolo mai vedem ce va mai fi, iar cu o pregătire corespunzătoare în intersezon va fi altceva în retur. Oricum, obiectivul pe termen lung este construirea unei echipe competitive”, spunea înaintea meciului cu Giarmata antrenorul lui Cetate, Viorel Tănase.

Fără să tragem o concluzie după un singur meci, venirea lui N’Doye la Deva, dar mai ales integrarea lui rapidă în echipă a constituit categoric un plus. Jocul prestat de fostul internaţional senegalez a fost unul apropiat mai degrabă de Liga întâi decât de a treia, iar aportul lui la mijlocul terenului a fost unul cvasidecisiv în partida cu Millenium. „Avem nevoie de un lider în teren şi la cabine”, spunea antrenorul devenilor la sosirea lui N’Doye, iar dacă prestaţia acestuia va continua în aceeaşi notă şi la meciurile următoare putem afirma că echipa şi l-a găsit în persoana lui Ousmane – „Osmănescu”, cum i se spune deja.

Un alt plus îl putem bifa la jocul mult mai legat, mai coerent şi mai atent în defensivă, fără acele căderi şi înfrângeri la scor, gen 1 – 5 cu Poli sau 3 – 6 cu Sebiş. (Acel 1 – 7 cu Mediaşul în Cupă ţine de altceva, pentru că Gaz Metan e o echipă de cu totul altă categorie, din eşalonul unu al fotbalului nostru).

Chiar şi aşa, Viorel Tănase nu e mulţumit de prestaţia apărătorilor săi, pentru că „încă sunt greşeli în defensivă, mai ales pe zona centrală, îmi doresc altceva, mai multă concentrare”, spune acesta.

Tot un aspect negativ, poate şi mai uşor de observat, este lipsa de randament a atacanţilor „de meserie”. Cetate a avut o serie neagră între etapele a cincea şi a noua, când nu a reuşit să înscrie nici un gol în partidele cu Lugoj, Ripensia şi Reşiţa. Tecsi nu a mai marcat din etapa a cincea, de la meciul cu Ighiul, iar Velici – cu trei goluri reuşite în primele patru etape – şi Lintaru nu au mai punctat din etapa a patra, de la înfrângerea cu Sebişul. Şaucă nu are nici un gol marcat în actualul sezon, iar Bloj a punctat pentru prima oară în campionat pentru Deva abia în etapa a zecea. Echipa a trăit (prea) mult la finalizare din aportul mijlocaşilor centrali, Robert Cristian, Vaştag – ambii cu goluri de trei puncte în partidele cu Pandurii, respectiv UTA –, Vajda şi N’Doye, decisivi la meciurile cu UTA şi Millenium.

Sigur, concluziile complete despre evoluţia echipei le vom trage abia la sfârşitul turului, adică după jocurile cu Lunca Teuz, Unirea Alba şi Becicherecu Mic.

Tags