glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Astăzi, la Timișoara, s-a semnat contractul pentru porțiunea lipsă din Autostrada Deva – Lugoj. Ieri au fost deschise și două spații servicii pe A1

Contractul pentru sectorul lipsă al Autostrăzii A1 – Sibiu – Nădlac, porțiunea dintre Deva și Lugoj, a fost semnat atăzi, la Timișoara, de Ministru Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

,,Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D’’.

 Ofertantul desemnat câstigător este Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o., având prețul de 1.826.845.634,11 Lei fără TVA.

 Finanțarea este asigurată prin PNRR.

 Durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor.

 Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

 Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.

 Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.

Deschidere spații servicii noi.

Strategia CNAIR pentru dotarea, operarea și întreținerea spațiilor de servicii de pe rețeaua de autostrăzi și drumuri expres, continuă prin deschiderea unui nou lot privind alte două spații de servicii pe autostrada A1, Nădlac – Sibiu, tronson Orăștie – Sibiu, km 297+900 stânga și km 297+000 dreapta, situate în zona localității Câlnic, jud. Alba.

 Joi, 13.10.2022, au fost date în folosință încă două spații de servicii ca urmare a contractelor de concesiune încheiate între CNAIR și Mol România Petroleum Products SRL.

Dotările puse la dispoziție în aceste spații de servicii sunt:

·      Parcare autoturisme;

  – 160 locuri pe Calea 1 (din care 8 locuri pentru persoanele cu dizabilități)

  – 50 locuri pe Calea 2  (din care 6 locuri pentru persoanele cu dizabilități)

·      Parcare camioane;   

– 14 locuri pe Calea 1

– 19 locuri pe Calea 2

·      Parcare autocare;    

–   3 locuri pe Calea 1

–   3 locuri pe Calea 2

·  Parcare motociclete;

–  10 locuri pe Calea 1

–  10 locuri pe Calea 2

·   Zonă aspirator;

– 1 loc pe Calea 1

– 1 loc pe Calea 2

·  Stații încărcare vehicule electrice pentru încărcare până la 100 KW (curent continuu) și până la 22 KW (curent alternativ) – conectori CCS, CHAdeMO și Type 2;

– 4 locuri pe Calea 1

– 4 locuri pe Calea 2

·   Stație distribuție carburant;

·      Stație încărcare GPL – pe Calea 1;

·      Spațiu comercial;

·      Snack bar.

·      Toalete publice;

·        Anexă container dușuri.

 

Alte 4 spații de servicii vor  fi deschise în perioada imediat următoare pe Autostrada A1, Nădlac – Sibiu, Tronson Lugoj – Deva, în următoarele locații:

 

– Spațiile de servicii de la km 446+890 (stânga) și km 446+890 (dreapta), în zona localității Traian Vuia;

 

– Spațiile de servicii de la km 428+310 (stânga) și km 428+310 (dreapta), în zona localității Făget.

Back to top button