glasul-hd.ro Web analytics

AdministrațieUltima oră

Artezienele de la Hunedoara, la ultimele probe

„Fântâna muzicală” din faţa Casei de Cultură Hunedoara şi cele două fântâni arteziene de la nivelul de călcare aflate pe „pietonală” vor fi inaugurate joi seara. Instalaţiile se află acum în faza ultimelor probe.

Fântânile de la nivelul pietonalei seamănă destul de bine cu cele din reprezentările grafice ale proiectului publicate înaintea începerii lucrărilor, în vara anului trecut. Cea „muzicală” (de fapt, fântâna principală) pare a avea, cel puţin ziua, un debit mai mic al jeturilor de apă. Chestionat asupra acestei situaţii, primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu a declarat: „S-a urmărit ca fântâna principală să fie bine proporţionată comparativ cu piaţeta şi clădirea Casei de Cultură. Nu cred că se poate spune că jeturile sunt mai slabe decât cele din prezentările grafice, mai ales că în instalaţia acelei fântâni se foloseşte o presiune de aproximativ 4,5 atmosf    ere. Eu cred că e una dintre cele mai spectaculoase fântâni din ţară, la ora actuală”.

Inaugurarea va avea loc joi seara cu un spectacol ce va începe la ora 19.00, primul „show oficial” al fântânii muzicale fiind programat pentru ora 21.00, în aceeaşi seară.

 

Sursa foto: Primăria Hunedoara

Tags