glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Amenzi pentru transport ilegal de lemne în municipiului Orăștie

În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului Combaterea Delictelor Silvice Hunedoara, însoțiți de un reprezentant al Gărzii Forestiere Timișoara au derulat o acţiune pe raza municipiului Orăștie, în urma căreia au stabilit că reprezentanţii unei societăţi comerciale au expediat 37,16 mc material lemnos din speciile gorun și cireș, fără proveniență legală. De asemenea, poliţiştii au stabilit că operatorul economic a primit și a depozitat 4,03 mc material lemnos de diferite specii și sortimente, fără proveniență legală.

În cauză, a fost luată măsura sancționării contravenționale a operatorului economic cu amendă în valoare de 10.000 lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare valorică a volumului de 37,16 mc și confiscare faptică a volumului de 4,03 mc.

De asemenea, operatorul economic nu a respectat prevederile legale referitoare la verificarea provenienței legale a materialului lemnos intrat în depozit (motiv pentru care poliţiştii au mai aplicat două sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 6.000 de lei).

Back to top button