glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Ambasadorul SUA promovează Sarmizegetusa

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a devenit unul dintre promotorii de seamă ai Sarmizegetusei Regia. Pe pagina oficială de facebook a Ambasadei SUA în România a fost postat un filmuleţ în care Hans Klemm spune despre capitala Daciei Libere: „Vă rog, faceţi un efort să o vedeţi”.

La începutul lunii mai, Hans Klemm a făcut o vizită în judeţele Sibiu şi Hunedoara. În Hunedoara a vizitat o prietenă restabilită la Băiţa, unde aceasta vrea să deschidă chiar un muzeu, apoi a făcut o scurtă oprire la Castelul Corvinilor. Locul care l-a impresionat cel mai mult pe Hans Klemm a fost Sarmizegetusa Regia, ultima capitală a Daciei Libere. Chiar pe parcursul vizitei, Hans Klemm a decis să facă un filmuleţ de promovare, înregistrare publicată relativ recent pe pagina oficială de facebook a Ambasadei americane la Bucureşti: „Sarmizegetusa, un sit istoric incredibil, unde s-a aflat capitala dacică. Dacă nu aţi fost deja aici, vă recomand cu tărie să o faceţi. Este atât misterios, ştim foarte puţine despre ce se află aici, dar creativitatea dacilor, primii care au guvernat pe tot teritoriul României, este foarte vizibilă aici. Vă rog, faceţi un efort să o vedeţi”.

Administratorul sitului, Vladimir Brilinsky, l-a ghidat pe Hans Klemm la Sarmizegetusa Regia şi spune că ambasadorul a fost mai mult decât plăcut surprins de locul în sine şi de istoria obiectivului: „Domnul ambasador ştia unde vine, se documentase destul de bine înainte de vizită, dar aici mie mi-a lăsat impresia că a fost pur şi simplu uluit de cele văzute şi auzite. La finalul vizitei mi-a mărturisit că acest loc este fabulos. Aprecierile Domniei Sale ne onorează şi ne motivează, în acelaşi timp, la fel cum a făcut-o şi vizita efectuată la Sarmizegetusa Regia, cu două săptămâni în urmă”.

Pe parcursul vizitei în judeţele Hunedoara şi Sibiu, Hans Klemm a declarat că principalul obiectiv al mandatului său la Bucureşti este acela de a promova România pe plan mondial, pentru că este o ţară spectaculoasă dar prea puţin cunoscută.

Puteţi vedea filmuleţul de promovare accesând link-ul următor:

https://www.facebook.com/bucharest.usembassy/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

Tags
Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close