glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

(GALERIE FOTO) Ambasadorii devin promotori ai Hunedoarei. 37 de ambasade din Bucureşti şi-au trimis reprezentanţii să vadă Sarmizegetusa Regia şi Castelul Corvinilor

Peste 40 de membri ai Corpului Diplomatic acreditat în România, reprezentând ambasadele a 37 de ţări, au vizitat sâmbătă Sarmizegetusa Regia şi Castelul Corvinilor. Acţiunea se datorează unui „info-trip” organizat de Ministerul Turismului care, pe lângă obiectivele de la Hunedoara, a inclus şi cetatea Alba – Carolina, din judeţul Alba.

Sursa foto: Agenţia pentru Dezvoltare Economică Hunedoara
Sursa foto: Agenţia pentru Dezvoltare Economică Hunedoara

La Sarmizegetusa Regia, ambasadorii şi reprezentanţii celor 37 de ambasade au avut parte de un ghidaj efectuat chiar de către profesorul Gelu Florea, coordonatorul colectivului de cercetare arheologică a obiectivului. După vizitarea ultimei capitale a Daciei Libere, „turiştii” cu rang diplomatic au avut parte de  un moment de reenacment istoric oferit de membri ai Asociaţiei „Terra Dacica Aeterna”. Grupul diplomaţilor a „prins” penultima zi în care Sarmizegetusa Regia a mai fost deschisă. Începând de astăzi şi până la finele lunii octombrie, obiectivul turistic va fi închis pentru înlocuirea stâlpilor de lemn din Marele Sanctuar Circular.

Tahograful a scurtat vizita

Cel de-al doilea obiectiv vizat de infotrip-ul organizat pentru reprezentanţii oficiali ai diferitelor state în România a fost Castelul Corvinilor. Membrii Corpului Diplomatic au fost întâmpinaţi de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi s-au declarat uimiţi de grandoarea şi frumuseţea monumentului medieval, pe care, însă, nu au mai avut timp să-l viziteze în întregime. Au plecat după aproximativ două ore, deşi le-au mărturisit gazdelor că ar mai fi vrut să rămână, însă autocarul cu care veniseră avea un singur şofer, iar acesta trebuia să se încadreze în program şi, mai ales, în limitele tahografului de pe vehicul. Ambasadorii n-au părăsit însă Castelul fără să aibă parte şi de un concert de muzică medievală susţinut de „Hunyadi Cantores”.

Tags
Back to top button
Close
Close