glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Agent de poliție târât cu mașina de un adolescent

Un polițist a fost rănit după ce a fost târât pe șosea, câțiva metri, agățat fiind de portiera unei mașini furate. Polițistul s-a prins de portiera autoturismului furat, în încercarea de a-l opri pe hoţ să fugă. Agresorul este un minor în vârstă de 16 ani, care, după cum spun polițiștii, a furat autoturismul din municipiul Hunedoara și a fugit cu el în Petroșani.

Proprietarul mașinii a sesizat acum două zile poliția, pe motiv că autoturismul (care avea cheile lăsate în contact) a fost furat dintr- o parcare situată în apropierea locuinței sale din Hunedoara. Ieri, un agent al Biroului Rutier Petroșani a descoperit că autoturismul furat din Hunedoara staționa pe strada Carpați din Petroșani. Polițistul, care se afla în timpul liber, a cerut sprijinul colegilor din cadrul Biroului Rutier și al Biroului de Investigații Criminale Petroșani, iar în momentul în care aceştia s-au apropiat de mașină, tânărul aflat la volan a demarat. În încercarea sa de a scăpa de poliţişti, șoferul a avariat două mașini aflate în zonă. De asemenea, l-a rănit pe unul dintre agenţi, angajat al Biroului de Investigașii Criminale, după care s-a oprit cu mașina într-un gard. Cel aflat la volan l-a târât câțiva metri pe polițistul care s-a prins de portieră pentru a opri mașina (agentul are fractură la un deget). După ce a abandonat mașina, suspectul a încercat să fugă, însă a fost prins și imobilizat de colegii polițistului rănit. Adolescentul va fi cercetat pentru furt calificat, conducere fără permis, distrugere și ultraj.

Alţi teribilişti

Un alt furt de mașini în care au fost implicați minori a avut loc ieri în municipiul Vulcan, în jurul orei 4:00. Proprietarul autoturismului a relatat polițiștilor că mașina era parcată în fața blocului în care locuiește. Poliţiştii i-au surprins pe făptași în zona Uzinei Paroșeni pe DN 66A în timp ce se pregăteau să abandoneze mașina furată. Când i-au văzut pe polițiști cei patru tineri s-au răzgândit şi au încercat să fugă cu maşina spre Lupeni, dar au fost prinşi. În urma cercetărilor, poliţiştii au aflat că cei patru sunt minori cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani și nu sunt la prima ispravă de acest gen: din municipiul Lupeni au mai furat un autoturism cu care s-au plimbat pe străzile orașului Vulcan, iar după ce au rămas fără combustibil au abandonat maşina şi au furat încă un autoturism de pe Aleea Crizantemelor, din același oraș.