glasul-hd.ro Web analytics


Economic

Afaceriștii reacționează la situația de criză din România. Romeo Dunca

Acum două zile  au început să se întoarcă camioanele care au plecat încărcate pentru export. Depozitele au fost închise în străinătate iar clienții noștri au plătit repatrierea mărfurilor. Așa ceva nu țin minte să mai fi avut !

Ce veselie e încă peste tot ! Toată atenția e focusată pe acest virus blestemat. Lumea face glume,se postează plictisiți de carantină . Dar atenție la ce va urma….Țineți de firmele bune de lucru cu prețul vieții… Aveți grijă de cei sănătoși și apți de muncă și de plată de taxe. Eliminați orice cheltuială nechibzuită și aveți grijă de tot ce are preț .

Guvernanții actuali sunt lipsiți de osânză la buget pentru că criminali economici dinainte, adică pe românește PSD ALDE UDMR au prăduit tot ce trebuia să fie rezervă națională pentru situații care azi ne încearcă. Nu arătați cu degetul câte miliarde injectează în economie alte țări conduse și în trecut de oameni cu scaun la cap. Ei au de unde noi nu ! Amintiți-vă că înainte de virus lună de lună statul român se împrumuta ca sa susțină povara bugetară compusă în parte de hoții și profitorii cu pensii și salarii nesimțite .

Dar azi când cheltuim mai mult ? Și noi, privații care plătim lună de lună de 25 de ani în cazul meu , un timp nu vom mai contribui deloc?? Dacă de mâine bugetarii de folos ar renunța benevol la 50% din salariu și ar cere ore suplimentare în plus iar toți care se alimentează din buget necuvenit fie că trag chiulul fie că iau prea mult pentru munca lor ar renunța la venituri ar fi o șansă să rămânem în picioare. Adică să scăpăm de virus și să nu murim economic…

Nu strigați la cei care guvernează azi pentru că ei trebuie să reziste pe câmpul de luptă cu mâinile goale. Aveți grijă că o iau razna dacă tot aruncați cu pietre în ei. Iar voi cei care azi sunteți la putere TĂIAȚI ABSOLUT TOT !! Aveți grijă ca de ochii din cap de poliție, armată, doctori, de cei care răspund pe bune pe la ghișeele ori instituțiile statului și de privații care produc și în rest  fără milă. Pensionarii de drept cu pensia lor normală pe merit chiar dacă în multe cazuri e nefiresc de mică se vor descurca pentru că ei consumă puțin.

Tăiați pensii speciale, dați o pauză financiară de 3 luni clericilor, bisericii ,reduceți salariile nesimțite pentru că altfel ne ducem pe râpă…Faceți-o fără frică pentru că oricum veți fi înjurați în scurt timp . Măcar să vi se dea dreptate mai târziu ca lui Boc de la Cluj. Pentru că oricum cei care sunt principalii vinovați de dezastrul recent se pregătesc să intre din nou în scenă cu soluții salvatoare pe hârtie. Cu toate că zâmbind încă își amintesc cum au ras totul din cămară ! Ferească cel de sus să vină iarăși PSD sau Pro România sau alții din cei ce au fost și nu au făcut nimic nici când era cu ce.

Și încă ceva…Dați o ordonanță ca în caz de contaminare și necesitate paturile dotate cu aparat de ventilare mecanică să fie ocupate prioritar în funcție de nr lor de medicii și asistentele contaminați în timp ce asigura asistența în spitalele vizate în primul rând. Chiar dacă pentru asta va fi necesar să coborâți din pat un alt bolnav. Fie el chiar și întors recent din străinătate care nu a respectat regimul de carantină la intrarea în țară ori a mințit referitor la țara de unde se întoarce. S-ar putea să se ajungă la această necesitate….

Back to top button
Close
Close