glasul-hd.ro Web analytics

Afaceri hunedorene de succes

Afaceri hunedorene de succes – Adaconi

Începând de astăzi vom avea o nouă rubrică dedicată antreprenorilor hunedoreni. Vom cunoaște oamenii din spatele afacerilor de succes din județul Hunedoara. Începem cu domnul Mircea Neiconi fondatorul Adaconi Hațeg. Vă las în continuare sa aflați povestea succesului acestuia.

 • Spuneți-ne câteva lucruri despre d-voastră.

Mircea Neiconi: De profesie inginer mecanic, am pornit afacerea imediat după ce am terminat studiile . Căsătorit cu Adelina, avem două fete, Magda și Rut, Daniel, ginerele meu și Anna, nepoata mea cu care am o relație specială. Omul de la care am învățat cel mai mult și a cărui învățătură m-a marcat, m-a direcționat în viață și în business este Isus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu. Principiile Lui funcționează bine și pe termen lung în afaceri. Vi le recomand!

 • Cum a pornit și de la ce, business-ul d-voastră?

M. N.:A pornit de la dorința de pune în practică valorile vieții mele pe care nu le negociez: INTEGRITATE, EXCELENȚĂ, RESPECT PENTRU OAMENI. Pe ele am clădit întreaga afacere. Am început cu un magazin în care vindeam de toate, de la dulciuri, costume, pulpe de pui, televizoare, material de blugi, sucuri, fructe, apoi o producție de jaluzele … și am continuat cu o distribuție de rechizite școlare, birotică, papetărie și craft, în care am investit toate eforturile.

 • În ce zone vă desfășurați activitatea?

M. N.:La ora actuală, acoperim cu distribuția de papetărie a celor 4 locații : Hațeg, București, Cluj, Iași, întreaga piață de papetărie din România, exportăm în Grecia, Cipru, Republica Moldova. De asemenea, de un an de zile suntem prezenți pe piața Statelor Unite unde vindem prin Amazon mai mult de 10 produse.

 • Cum vă diferențiați de ceilalți producători pe o piață?

M. N.:Deținem brandurile Daco și Ecada, cunoscute deja pe piața românească. De asemenea, avem exclusivitate pe piața națională a unor cunoscute branduri internaționale: Milan, Clariana din Spania, Carioca, Favini din Italia, Pensan din Turcia, Marvi Uchida din Japonia …

 • Care este cea mai importantă lecție de business care ați învățat-o pe parcursul afacerii dumneavoastră?

M. N.:Am învătățat că integritatea și cuvântul respectat aduce în timp un nume bun, încrederea partenerilor și dezvoltarea unor relații frumoase și trainice care aduc după ele parteneriate eficiente.  Am învățat să formez lideri și să deleg responsabilități. Secretul firmei Adaconi sunt angajații integrii, care lucrează cu pasiune și atunci când nu sunt supravegheați – cred că echipa de acum e cea mai mare și cea mai scumpă realizare a noastră.

 • Cum procedați pentru atragerea clienților?

M. N.:Relații frumoase cu ei, produse care se vând, servicii de calitate (asigurăm aprovizionare partenerilor prin agenții și mașinile noastre), colegi profesioniști care țin legătura cu ei la fiecare două săptămâni.

 • Cât de importanți sunt angajații în succesul unei afaceri?

M. N.:Cei mai importanți.

 • Considerați că sintagma „Clientul nostru, stăpânul nostru” este depăşită? 

M. N.:Este veche, da, este depășită. Consider că avem de-a face cu un networking în care acționarii, angajații, partenerii și clienții finali să lucreze ca și cum ar fi asociați și fiecare să câștige din afacere. Fiecare verigă e importantă și trebuie să aibe sentimentul de proprietate, știind că este beneficiar al rezultatelor networkingului.

 • Din păcate, în România lucrurile se mișcă mai anevoios decât în țările dezvoltate. Care au fost cele mai mari piedici pe care le-ați întampinat de-a lungul timpului?

M. N.:Suntem într-o competiție în care cei mai mulți dintre noi (în afară de cei favorizați de politică, de corupție și de sistem) “aleargă” în aceleași condiții. Ne-am propus să nu ne plângem ci să fim atenți ca în condițiile date să fim cei mai eficienți.

 • Ce investiții ați plănuit pentru anul 2020?

M. N.:Vom investi construind un depozit nou, un spațiu de producție și ne vom concentra mai mult pe comerțul online, intern și internațional.

 • Dacă ați avea ocazia de a începe totul de la zero, ce ați face diferit?

M. N.:Dacă aș putea să mă întorc în timp, cu mintea de acum J , viteza de creștere a afacerii ar fi  mai mare.

 • Cum se împacă viața profesională cu cea personală? Vă rămâne timp liber?

M. N.:Sunt în permanentă competiție. Secretul descoperit este lucrul în ritmuri – când firma are nevoie mai mare, mă implic mai mult acolo; când familia are nevoie de mine mă implic mai mult acolo. Îmi pun cu atenție în agendă concediul cu soția mea pe care o iubesc tot mai mult, petrec timp superb cu nepoțica mea, mi-l planific chiar renunțând la întâlniri sau decizii importante (delegându-le) și acum aștept al doilea nepoțel.

 • V-ați muta din localitatea de domiciliu(Hunedoara, etc)? Dacă da, unde?

M. N.:Deocamdată suntem destul de legați de Hateg, aici am construit echipa, aici avem sediul firmei și suprafața cea mai mare a depozitelor, iar poziția Hațegului pentru distribuție  este ideală!

Back to top button
Close
Close