glasul-hd.ro Web analyticsActualitateCultură

Acordurile viorii Queen Stradivarius vor răsuna și anul acesta la Castelul Corvinilor, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Stradivarius Music Nights

După un an de pauză forțată, urmează cea de-a IV-a ediție a Festivalului Stradivarius Music Nights by the Castle.
Acordurile viorii Queen Stradivarius și frumusețea maiestuosului Castel al Corvinilor vă vor impresiona și vor readuce mirajul muzicii clasice.
Festivalul Stradivarius Music Nights a debutat în anul 2017, când pe scenă a urcat Răzvan Stoica, care este considerat de critici drept cel mai mare violonist al generaţiei sale. Cântă la o vioară Stradivarius fabricată în 1729, privilegiu câştigat în urma unei competiţii la care au mai luat parte alţi 170 de concurenţi. Împreună cu sora sa, Andreea Stoica, formează un duo inseparabil, care are la activ concerte de succes în Europa, SUA şi Japonia.Pe scenă a urcat și deveanul Ştefan Colompar care este principalul violonist alt Filarmonicii din Timişoara alături de soţia sa,  Ana – Maria care este absoventă a Facultăţii de Muzică din Timişoara, a urmat cursuri cu profesori recunoscuţi, iar talentul muzical şi-l exprimă atât vocal cât şi prin intermediul clapelor pianului.

Kamerata Stradivarius Orchestra, a fost cea de-a treia atracţie principală a evenimentului de la Castelul Corvinilor, a fost înființată în 2010, in Olanda, cu ideea de a realiza un concert cu o formație flexibilă, fără un dirijor și s-a transformat rapid într-o orchestră de cameră de renume mondial.

Cea de-a doua ediție i-a reunit pe scenă pe Răzvan Stoica, împreună cu pianista Andreea Stoica, Kamerata Stradivarius Orchestra Olanda iar alături de ei au mai urcat pe scenă Natalia Grujic & vioara Guarneri del Gesu și singurul pianist de origine română, câștigător al unui Premiu Grammy –Marian Petrescu.

Ediția a treia a fost mai specială deoarece a debutat  în Cetatea Regală a Devei, mai precis în Foișorul de pe Cetate, cu un concert excepțional Stradivarius, oferit de Răzvan Stoica, alături de vioara Stradivarius „The Queen” și pianista Andreea Stoica. A  doua seară festivalul s-a „mutat” la Castelul Corvinilor unde a continuat cu un recital extraordinar de pian susținut de pianista Andreea Stoica. A treia seară melomanii hunedoreni au avut ocazia să-l reasculte pe maestrul Marian Petrescu, deținător al unui premiu Grammy în cadrul concertului intitulat „Jazz Improvisation of Classical pearls”. Ultima seară a festivalului i-a adus pe scenă pe Răzvan Stoica, considerat a fi unul dintre cei mai mari violoniști ai lumii cu a sa Queen Stradivarius și Mozart Philharmonia Hamburg.

Ediția din acest an va avea loc în perioada 26-28 iulie iar cine va urca pe scenă vom afla în curând pe pagina de Facebook a organizatorului Dobondi ART și, bineînțeles, pe Glasul Hunedoarei.
Back to top button