glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

A fost inaugurat aparatul RMN de la Spitalul Județean din Deva

Aparatul de imagistică prin rezonanță magnetică nucleară (RMN) a fost instalat la Spitalul Județean din Deva și este funcțional. În perioada imediat următoare, aparatul RMN va trece printr-o serie de teste, obligatorii la punerea în funcțiune, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.

Aparatul RMN a fost inaugurat joi și va funcționa în spațiul situat la parterul clădirii principale. Aparatul a fost achiziționat de Guvernul României, prin Ministerul Sănătății, în baza unui acord încheiat cu Banca Mondială. Valoarea echipamentului este de 3.750.000 lei.

Ce cuprinde spațiul în care funcționează RMN-ul

Potrivit CJ Hunedoara, structura funcțională a spațiului în care a fost instalat aparatul RMN cuprinde: cabinet investigații RMN, cabină de comandă, spațiu pentru pregătirea pacienților, spațiu pentru pregătirea pacienților minori (care cuprinde o încăpere pentru anestezie generală și pentru trezire), sală de așteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical și un spațiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.

Cabinetul de investigații a fost amenajat de către furnizorul de echipamente cu materiale specifice care asigură protecția electrostatică, lucrările executate fiind finanțate cu fonduri din bugetul județului Hunedoara.

Back to top button