glasul-hd.ro Web analytics

Sport

A doua victorie pentru Hunedoara pe teren propriu

CS Hunedoara a obţinut sâmbătă trei puncte extrem de preţioase în economia clasamentului seriei a patra din Liga 3, învingând acasă cu 2 – 0 pe nou promovata Gilortul Târgu Cărbuneşti. A fost însă un joc în care gazdele au suferit mult în partea secundă, mai ales pe fondul oboselii acuzate de jucători după amicalul cu Mediaşul.

 

Tonul acţiunilor de poartă l-au dat oaspeţii, portarul Dumitrescu intervenind bine în min. 2 la o fază la care s-a şi accidentat uşor la o ciocnire cu Meliţă. Treptat însă hunedorenii au pus stăpânire pe joc şi şi-au creat numeroase ocazii bune de a marca.

Două goluri şi multe ocazii până la pauză

Vasinc nu ajunge în careu la centrarea lui Bloj, Robert Cristian şutează peste poartă de la 25 de metri, Bloj cade în suprafaţa de pedeapsă la contactul cu un adversar fără să primească penalty, tot Bloj ratează lovitura de cap la o centrare a lui Vasinc, iar acesta din urmă, bine găsit în careu de Marinca, este oprit din drumul spre gol de Dolcescu. Portarul Jianu are o intervenţie bună la şutul lui Robert Cristian, iar în celălalt careu defensiva hunedoreană respinge mingea trimisă periculos din lovitura liberă executată de Codin.

Scorul a fost deschis în min. 33, la o acţiune purtată de Vasinc, care a lobat balonul peste portar, iar Bloj a urmărit atent şi a trimis balonul în poarta goală. După ce Iacob a scăpat singur spre poartă, însă a trimis peste transversală, a venit şi golul doi. În min. 37 Vasinc a înscris din marginea careului mare cu un şut care nu i-a lăsat nici o şansă lui Jianu.

Parte secundă cu dominare gorjeană

Nemaiavând nimic de pierdut, cei de la Gilortul au ieşit la joc şi au pus presiune din ce în ce mai mare pe careul hunedorean. Almăşan şi Meliţă s-au văzut mult mai mult în atac, Paştiu a trimis de puţin pe lângă bară la lovitura liberă executată de Codin (min.68), iar Gîlceavă, introdus pe final de meci, a hărţuit permanent defensiva gazdelor, prilejuindu-i lui greu Cristi Creciunesc o intervenţie salvatoare în min. 75. Ambele echipe mai puteau marca spre sfârşitul meciului, având câte o bară, însă tabela nu s-a mai modificat.

Pentru Hunedoara urmează acum o perioadă de foc în campionat, cu trei runde extrem de dificile: deplasare la Filiaşi cu ACSO, joc acasă cu liderul Universitatea Craiova şi din nou deplasare la Horezu, cu Flacăra.

 

CS Hunedoara – Gilortul Tg. Cărbuneşti 2 – 0 (2 – 0)

CS Hunedoara: Dumitrescu – Ciucurescu, Kovacs, Radicof, Cr. Creciunesc – Iacob (46 Scarlat), Marinca, D. Creciunesc (65 Burlacu), R. Cristian – Bloj (75 Tecsi), Vasinc (85 Petrescu). Antrenor Raul Spătaru

Au marcat: 1 – 0 Bloj (33), 2 – 0 Vasinc (37)

 

„A fost un joc curat, cu două reprize total diferite. În prima am jucat la valoarea noastră, în cea de a doua a apărut oboseala şi acest lucru vine ca urmare a partidei amicale pe care am avut-o la Gaz Metan Mediaş. Sunt foarte mulţumit de modul în care au evoluat băieţii, dar aşa cum aţi constatat mai avem probleme de lot. Nu toţi jucătorii sunt recuperaţi medical, iar alţii s-au accidentat din nou, cazul lui Iacob, înlocuit la pauză. Suntem în grafic, cu Gilortul a fost o victorie necesară pentru că în etapa următoare jucăm la Filiaşi, după care la Hunedoara vine Craiova. Noi avem patru etape grele şi fiecare punct este important. Astăzi avem o victorie şi ne bucurăm cu toţii de cele trei puncte. Creştem încet-încet, ceea ce este un lucru bun”, a declarat Raul Spătaru imediat după meci.

Tags
Back to top button
Close
Close