glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

7 ani de la inaugurarea Bazinului Olimpic de la Petroșani, aproape 4 de când a fost rebotezat cu numele înotătorului Avram Iancu

Bazinul școlar de la Petroşani a fost inaugurat la jumătatea lunii noiembrie 2014, după mai bine de patru ani de lucrări. Investiţia, în valoare de aproape patru milioane de lei, a fost finanţată de la Guvern, cu o contribuţie de aproape 330.000 RON din partea autorităţilor locale.
La 7 ani distanță, la Petrila, a fost inaugurat la sfărșitul lunii noiembrie bazinul de înot sportiv care va fi deschis publicului larg în cursul acestei luni iar la Vulcan lucrările se află pe ultima sută de metri. Municipiul Lupeni va fi de asemenea cel de-al patrulea oraș din Valea Jiului care va avea un bazin sportiv, lucrarile fiind atribuite la sfârșitul lunii septembrie 2021.
La puțin peste 3 ani de la inaugurare, ca semn de mulțumire, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi a rebotezat bazinul cu numele sportivului petroșănean, Avram Iancu.
“Sunt 7 ani de când primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, a scris o scrisoare Moșului Nicolae. Îi scria cu ardoare că dorește pentru cetățenii și copiii Petroșaniului un bazin de înot modern, care să asigure în bune condiții învățarea și practicarea acestui sport complex: înotul.
Au semnat această scrisoare și toți consilierii locali și Compania Națională de Investiții.
Așadar, Moșul a fost înduplecat, iar la Petroșani a răsărit minunea: Bazinul de Înot Didactic, o investiție de peste 1,5 milioane de euro.
Se împlinesc în februarie și 4 ani de când acest bazin de înot își schimbă denumirea. Un petroșenean devenea primul și singurul om din lume care a înotat un fluviu fără costum de neopren (performanță omologată de WOWSA – World Open Water Swimming Association ). Același primar scrie încă o scrisoare, sub forma de Proiect de Hotărâre, prin care propunea ca Bazinul să primească numele “Iancu Avram Marius” în semn de prețuire și apreciere. Și această inițiativă a fost semnată de TOȚI consilierii locali, indiferent de culoarea lor politică. Consider că este un gest normal care arată că sunt anumite valori care pot crea consens în rândurile celor care ne conduc. Vă mulțumesc tuturor. Dincolo de onoarea personală e mai important impactul benefic pe care îl are asupra copiilor exemplul personal de reușită a unui om simplu pe care-l întâlnesc pe stradă, pe care-l aud încurajându-i, vorbindu-le motivațional.
Sunt 7 ani de când copiii Petroșaniului și din toate orașele Văii Jiului beneficiază de serviciile acestui bazin.
Doresc să-l felicit si pe primarul din Petrila și pe cel din Vulcan pentru faptul că și dumnealor au reușit în acest an să pună în picioare câte un bazin identic cu cel de la Petroșani. La 7 ani distanță. Dar e bine și mai târziu decât niciodată.
Felicitări tuturor! Și la mulți ani!” a scris astăzi sportivul Avram Iancu.
Back to top button