glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

30 iulie este Ziua Internaţională a Prieteniei

Ce poate fi mai frumos decât o prietenie sinceră și sănătoasă?
Ne bazăm pe prietenii noștri zi de zi. Pentru a le mulțumi că sunt alături de noi, s-a desemnat o zi specială în care sărbătorim prietenia!

„Ziua Internațională a Prieteniei” a fost marcată pentru prima dată în 30 iulie 1958 în Paraguay. Ideea originală pentru o zi de prietenie a venit din cărțile Hallmark din anii 1930. Sărbătorită inițial la 2 august, ziua a fost în mare parte considerată cinic de public, ca fiind un exercițiu de a face bani, iar vânzările de cărți de prietenie au ajuns în Europa abia la jumătatea anilor 1940. Ideea unei zile pentru a onora prietenia a fost, totuși, adoptată de o serie de țări din Asia, unde a rămas un obicei popular de a rezerva o zi pentru celebrarea prieteniei și schimbul de cadouri între prieteni.
Prima Zi Mondială a Prieteniei a fost propusă pentru 30 iulie 1958 de Crucea Mondială a Prieteniei, o organizație civilă internațională care promovează o cultură a păcii prin prietenie. Mulți ani mai târziu, în 2011, 30 iulie a fost declarată Ziua Internațională a Prieteniei de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Așadar, astăzi avem un pretext tocmai bun să îi facem celui mai bun prieten un cadou în semn de mulțumire și de prețuire!

Back to top button
Close
Close