glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Zece elevi din judeţ învaţă, începând de astăzi, „Istoria la Castel”

Un număr de 25 de elevi din judeţele Hunedoara şi Giurgiu, pasionaţi de istorie, participă începând de astăzi la activităţi de formare profesională şi cercetare în cadrul unui proiect. Este vorba despre a treia ediţie a proiectului „Școala de Vară – Istoria la Castel”.

Proiectul „Şcoala de Vară – Istoria la Castel”, ediția a III-a, se desfășoară în perioada 28-30 august 2015 în județul Hunedoara și este inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene (CAERI) 2015, aprobat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Școala de vară propune două categorii de activități: cu participare directă (activități practice și pe ateliere desfășurate în județul Hunedoara – Țara Hațegului, Hunedoara, Deva și Simeria) şi activități cu participare indirectă (un concurs online pe platforma de e-learning Moodle a proiectului, pe teme de istorie locală și națională). Proiectul este implementat de Colegiul Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara, împreună cu Asociația „Pro Educație, Istorie și Cultură Corvinias”. Potrivit iniţiatorilor, la activităţile directe, desfăşurate pe ateliere, participă zece elevi din judeţul Hunedoara şi 15 elevi din judeţul Giurgiu, din clasele VI – XII, care sosesc în prima locaţie a proiectului, la Administrația Parcului Național Retezat, astăzi.

Workshop-uri, drumeţii şi activităţi de cercetare istorică

Proiectul îşi propune realizarea unor workshop-uri, cu implicarea elevilor în activități specifice disciplinei istorie pe platforma de e-learning Moodle, dar și în activități practice și ateliere desfășurate la mai multe obiective turistice din județ. Practic, acţiunile elevilor vor debuta mâine, când aceştia vor desfăşura o drumeţie ghidată de rangeri în Parcul Naţional Retezat, vor vizita cetatea Mălăieşti, Biserica de la Densuş şi vor desfăşura mai multe activităţi la Casa Vulcanilor şi în Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului. De asemenea, tinerii vor desfăşura o vizită şi o acţiune de cercetare istorică la Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Spre seară, elevii se vor deplasa la Hunedoara, urmând ca în 29 august să desfăşoare diverse manifestări la Castelul Corvinilor: vizitare, cercetare în castel, ateliere de fotografie şi de ghidaj. „Unul dintre obiectivele acestui proiect, care se află la cea de-a treia ediţie în judeţ, vizează participarea elevilor la un concurs online, cu participarea pe platforma de e-learning Moodle a proiectului, concurs pe teme de istorie locală și de istorie națională. La această competiție, care are loc sâmbătă, între orele 10:00 – 16:00, s-au înscris 70 de elevi şi 12 profesori coordonatori din județele Giurgiu, Buzău, Teleorman, Olt, Prahova și Hunedoara”, a precizat coordonatorul proiectului Ana Avramescu. În ultima zi a proiectului, elevii vor desfăşura activităţi şi vor susţine ateliere practice la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, vor vizita cetatea Devei, iar după – amiază vor face o vizită de socializare şi relaxare la Parcul Dendrologic din Simeria, cu un atelier de fotografie. După încheierea activităţilor va avea loc o cină festivă cu premierea elevilor şi a profesorilor participanţi, dar şi cu vizionarea unui colaj de fotografii şi a unui film, realizate pe parcursul proiectului.

Back to top button