glasul-hd.ro Web analytics

Sport

West Deva pierde la Vicov şi se îndepărtează de plutonul fruntaş

Aşa cum anticipam, nu au fost deloc întâlniri echilibrate în etapa a 13-a a ligii a doua la futsal. Nu s-au consemnat surprize, iar scorurile înregistrate au fost foarte mari, dovadă că ierarhia se aşează în Liga a doua pe făgaşul aşteptat, cu cei de la Clujana mărşăluind netulburaţi spre revenirea în primul eşalon.

Din păcate, temerea exprimată încă din turul campionatului de Edi Kovacs, preşedintele lui West Deva, în legătură cu această partidă („avem în luna februarie, în plină iarnă, meci programat tocmai la Suceava, nu ştiu cu ce jucători o să putem ajunge acolo”) s-a concretizat în scorul final de pe tabelă din deplasarea de la Vicov. A fost un 13 – 5 pentru gazde care nu lasă loc la prea multe comentarii, iar cu acest rezultat West rămâne pe locul 8 în clasamentul Ligii a doua, îndepărtându-se însă la punctaj de ocupantele podiumului.

Favoritele s-au impus lejer în toate întâlnirile

Sigur, trebuie spus că Bukovina Vicov este una dintre formaţiile puternice ale Ligii 2, fără cele şase puncte de penalizare ar fi fost chiar pe locul al doilea, care permite prezenţa în barajul de promovare în prima ligă, însă ne amintim şi că în tur, la Deva, West s-a impus cu 6 – 3.

În rest, aşa cum anticipam în avancronica etapei, la Cluj a fost derby doar pe hârtie între Clujana şi Ceahlăul, gazdele impunându-se fără să forţeze cu 15 – 4. Şi KSE, cealaltă retrogradată din prima ligă, a câştigat la un scor asemănător la Târgu Secuiesc, 14 – 7 cu Dinamo Leonardo Oradea. Pe locul 3 rămâne Luceafărul Buzău, care a învins pe Inter la Gheorghieni cu 10 – 1 şi momentan se află la un singur punct în urma lui KSE.

Şi Colţea Braşov a făcut scor la Sighişoara, 8 – 1 cu „lanterna” Pro Tineret, în timp ce la Remetea, în singurul joc echilibrat al etapei, Fortius Buzău a dispus cu 8 – 6 de Kereszthegy.

În clasament continuă să conducă Clujana, cu 33 de puncte, secondată pe podium de KSE Tg. Secuiesc cu 26 şi Luceafărul Buzău cu 25 de puncte. Urmează un pluton compact de patru echipe pe un interval de un singur punct: Bukovina şi Fortius câte 21, Colţea şi Ceahlăul câte 20. A pierdut un tempo West Deva, rămasă pe locul 8 cu 17 puncte, cu patru mai multe decât Inter Gheorghieni (13). Plutonul Ligii a doua este încheiat de Dinamo Leonardo Oradea 8 puncte, Kereszthegy Remetea 7 puncte şi Pro Tineret Sighişoara un punct, aceasta din urmă fiind adversarul lui West din etapa următoare, care se joacă peste două săptămâni, în 25 februarie.

Etapa a 13-a, rezultate:

CFF Clujana Cluj – Futsal Ceahlăul 15 – 4

Inter Gheorghieni – Luceafărul Buzău 1 – 10

KSE Tg. Secuiesc – Dinamo Leonardo Oradea 14 – 7

Bukovina Vicov – West Deva 13 – 5

Kereszthegy Remetea – Fortius Buzău 6 – 8

Pro Tineret Sighişoara – Colţea Braşov 1 – 8

 

etapa viitoare, 25 februarie

Fortius Buzău – Colţea Braşov

WEST Deva – Pro Tineret Sighişoara

Futsal Ceahlăul – Bukovina Vicov

Dinamo Leonardo Oradea – CFF Clujana Cluj

Luceafărul Buzău – KSE Tg. Secuiesc

Kereszthegy Remetea – Inter Gheorghieni