glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateTimp liber

Weekend: Spectacol de teatru în premieră, concert de flaut și premierea oamenilor de zăpadă la Straja

În acest final de săptămână, pe agenda culturală de timp liber sunt trecute mai multe activități cultural-artistice și de divertisment. Pasionații de teatru sunt invitați la „Vecina de alături”, un spectacol în premieră, iar melomanii au ocazia să ia parte la un recital, susținut de tinerii soliști, participanți la Academia de Flaut Deva. De asemenea, la Straja are loc premierea celor mai frumoși și hazlii oameni de zăpadă.

 

„Vecina de alături” la teatrul devean

 

Teatrul de Artă Deva găzduiește în acest weekend un nou spectacol în premieră. Este vorba despre „Vecina de alături” de Pierre Chesnot. Regia și scenografia este semnată de Marius Oltean, iar din distribuție fac parte Irina Movilă și Mircea Rusu. „Cele două personaje intră în scenă spectaculos, cu câte un gest extrem – ea, gata să se sinucidă, el, inundat de apă care curge de la baia ei. Nu se cunosc, nu au nimic în comun, îi desparte un zid. Domnul Chesnot atacă în forţă. Pe temperamentul frenetic al Sophiei care ia iniţiativa, încep să se distingă liniile care îi vor duce <de alături>, împreună. (…) Altfel spus, drumul de la aparenţa care contrariază la fondul care naşte afecţiune. Şi biruie, cu un bobârnac generos, singurătatea impusă de prejudecăţi, convenţii, ratări, dând glas clopoţelului care spune că fericirea e posibilă oricând şi drumul ei e încununat de dragoste”, susține Constantin Paraschivescu. Spectacolul are loc sâmbătă, de la ora 19:00, iar prețul unui bilet întreg este 30 de lei, respectiv 15 lei cu reducere (pentru studenți, elevi, pensionari). Pentru rezervari și informații puteți suna la numărul: 0766 068 728.

 

Concert al tinerilor soliști de la Academia de Flaut Deva

 

concertMelomanii din județ sunt așteptați, la finalul acestei săptămâni, la un recital deosebit, susținut de tinerii soliști, participanți la Academia de Flaut Deva. Acesta este un program inițiat de flautistul Matei Ioachimescu, asistat de doi soliști internaționali, și anume profesorii Agata Igras (Polonia) și Verona Maier. Programul este sprijinit de către „Lions” Club Sarmizegetusa și Colegiul Național „Decebal” Deva. „Pe parcursul a zece zile, tinerii muzicieni, sosiți la Deva din toate colțurile României și din străinătate, s-au pregătit la cel mai înalt nivel profesionist, iar duminică vor cuceri inimile căldurosului public devean, cu lucrări de virtuozitate și sensibilitate aparte. Așadar, vă invităm în 11 februarie, de la ora 17.00, în Sala <Pro Arte> a Colegiului Național <Decebal> Deva pentru a audia concertul de final al absolvenților celui mai prestigios master-class de flaut din România și al profesorilor lor: Matei Ioachimescu, Agata Igras și Verona Maier. Mulțumim pentru inițiativă, organizare și susținere Mag. Art. Matei Ioachimescu – International Solist, Chamber Musician, Mentor & Music Manager”, a declarat directorul colegiului devean, Florin Ilieș. Biletele pot fi cumpărate la intrarea în sala de concert. Prețul unui bilet este 15 lei. Fondurile colectate vor fi direcționate înspre centrele de plasament din Brad și Orăștie.

 

Premierea oamenilor de zăpadă din Straja

 

festivalul-oamenilor-de-zapadaHunedorenii, dar în special prichindeii sunt invitați sâmbătă la jurizarea și premierea celor mai frumoși, hazlii, nonconformiști și deosebiți oameni de zăpadă. Acțiunea are loc în cadrul Festivalului Oamenilor de Zăpadă, care s-a desfășurat pe parcursul acestei săptămâni, în stațiunea montană Straja. Festivalul a pornit ca o încercare de a se realiza cel mai mare om de zăpadă din lume, ceea ce s-a şi întâmplat la prima ediţie. Recordul mondial nu a fost omologat pentru că la faţa locului n-a ajuns niciun reprezentant de la „Guinnes Book”. Anii trecuți, cele mai apreciate creații din zăpadă au fost o mireasă cu voalul de patru metri, un om de zăpadă pompier sau un cuplu de îndrăgostiți de Valentine’s Day.