glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Vreme relativ caldă, pentru următoarele două săptămâni

Regimul termic estimat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni va fi, în general, peste normalul termic al perioadei. Vom avea însă parte de precipitaţii, care vor începe să fie din ce în ce mai prezente la nivel naţional, în special spre finalul fiecărei săptămâni de prognoză, potrivit datelor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabile până în 21 ianuarie.

În Transilvania, valorile termice diurne vor fi în scădere de la o zi la alta, de la medii de 11 grade în prima zi (valoare ce caracterizează o vreme deosebit de caldă), până la zero grade la sfârşitul primei săptămâni de prognoză, valoare normală termic pentru această perioadă. Până în 18 ianuarie, temperaturile maxime vor fi în creştere şi se vor situa în jurul unei medii de 5 grade, apoi vor coborî uşor. Temperaturile minime se vor menţine la medii de 0 şi -1 grad, iar din 11 ianuarie vor scădea până la -10 grade în 15 ianuarie. Va urma o creştere treptată la o medie nocturnă de -4 grade în 18 ianuarie, iar spre sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile vor fi nesemnificative. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în intervalele 10 – 13  şi 17 – 21 ianuarie.

Mai rece, dar la munte

La munte, vremea va debuta cu un proces de răcire uşoară care se va accentua în intervalul 10 – 14 ianuarie. În acest context, temperaturile maxime vor porni de la valori medii de 4 – 6 grade şi vor ajunge la -6 grade. După această perioadă, maximele vor fi în creştere, la medii în jurul a zero grade ce se prognozează pentru data de 17 ianuarie, după care tendinţa va fi de răcire, spre -2 grade. Temperaturile minime vor avea un parcurs asemănător maximelor, astfel că vor fi în scădere până în data de 14 ianuarie. Valorile medii vor porni de la zero grade şi vor ajunge la -12 grade. În a doua săptămână vor marca o creştere, spre medii de -4 grade în 18 ianuarie, coborând ulterior spre -8 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în intervalele 10 – 14 şi 16 – 21 ianuarie, când se vor semnala pe arii mai extinse.