(VIDEO) Imagini incredibile: Un șobolan mănâncă pufuleți, în curtea Pediatriei din Deva
Secția de Pediatrie a Spitalului Județean este, din nou, în mijlocul unui scandal. Imaginile surprinse de un părinte în curtea unității sanitare arată un șobolan care, pur și simplu, mișună printre copiii. Rozătoarea pare atât de obișnuită cu oamenii, încât, la un moment dat, chiar se apropie de o bancă pe care stau niște copilași, ia un pufulete de pe jos, după care se ascunde. Revine, însă, după un alt pufelete.
Tot filmulețul realizat de Florin Luca durează trei minute. Pe filmare se pot auzi comentariile omului, care se afla la spital cu fetița lui. „Acum, va ieși un șobolan extrem de mare. Ia uitați-l! La spitalul de Pediatrie din Deva. Urmează să ia un pufulete. Deja i-am învățat filmul. Uitați-vă, focar de infecție. Copilașul meu e aici. Șobolanul stă la pândă, din nou. Uitați, copii mici, uitați șobolani care pot să muște un copil oricând”, spune bărbatul, pe filmare.
Managerul spitalului: „A fost un caz izolat”
Gabriel Berceanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Deva susține că a aflat despre existența acestui caz miercuri, și tot atunci a chemat firma care se ocupă de deratizarea unității sanitare. Au fost schimbate capcanele pentru rozătoare, dar, până acum, niciun șobolan nu a fost prins. „Am chemat firma care se ocupă de deratizare, să înlocuiască acele capcane, care sunt puse peste tot. Eu nu am mai văzut șobolan domesticit. Explicația pe care ne-au dat-o cei de la DD CHIM, cu privire la comportamentul animalului, a fost că în zonă s-au făcut deratizare, și e posibil ca el să fi fost afectat de substanțele pe care le-au dat, și de acolo compoanmentul acesta ciudat, să vină lângă om, să pară că e blând. Dacă ar fi să fie pe la noi (n.r. să aibă cuibul la Pediatrie), s-ar prinde în capcană. Dar de ieri (n.r. miercuri) nu s-a prins nimic. De aceea, concluzia este că a fost un caz izolat, generat de dezinsecția de jur-împrejurul nostru”, a declarat managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Deva, Gabriel Berceanu. Potrivit contractului cu firma DD Chim, spitalul trebuie deratizat o dată la șase luni. Ultima data, unitatea sanitară a fost deratizată în ianuarie 2017, și ar fi trebuit să urmeze o nouă deratizare în luna iulie. Tot miercuri, în urma incidentului care a avut loc la Pediatrie, conducerea spitalului a cerut societății să efectueze zilele următoare deratizarea care ar fi trebuit să aibă loc în luna iulie.
Mușcătura de șobolan poate fi mortală
Bolile pe care le pot transmite șobolanii și mușcătura acestora pot fi letale. Șobolanii sunt purtătorii unor boli infecțioase grave, pe care le transmit persoanelor care ajung în contact cu aceste animale infectate. Cea mai întâlnita boală infecțioasă transmisă de șobolan la om este leptospiroza. Microbul pătrunde în organism prin piele, prin mucoasele nazale sau oculare. Boala se transmite prin contactul cu urina animalului infectat, contaminarea solului sau a apei cu leptospire. După ce o persoană a fost infectată cu această boală, în perioada de incubație de 21 de zile, apar simptome ca febră, frisoane, hepatită, meningită, afectarea renală. Dacă bolnavul ajunge târziu la medic se poate ajunge până la deces. Una dintre problemele care ar trebui rezolvate este cea referitor la subsolurile blocurilor și clădirilor vechi, care sunt un adevărat rai pentru coloniile de șobolani.
Si DOTTORE DEMETER, aspirant la titlul de cetatean de onoare nu are nimic de zis, el nu are nicio raspundere, doar merite?!!!!!
Sa fim seriosi, asta care e manager interimar e oligofren, se vede de la o posta, aia de la CJ HD. sunt niste iresponsabili iar DEMETER isi face de cap ca la ospiciu!
Ce dracu, chiar nu are nimeni curajul sa spuna lucrurilor pe nume?! De mai bine de un an nu sunt capabili sa organizeze un concurs serios si sa gaseasca o persoana normala la cap si care sa-l puna pe DEMETER acolo unde e locul(daca autoritatile responsabile nu o fac desi au dovezile sub fund!).
Acum e in desfasurare un alt circ, examenul de director de ingrijiri si cel de manager. Amandoua nu respecta legislatia in vigoare, candidatii sunt dintre cei mai nepotriviti pentru functiile respective, spitalul se duce dracului pana ce BOBORA se dezmeticeste si ia masuri.
Daca odraslele si pilele unora care au facut prapad pe unde au trecut, au tupeul sa candideze la o astfel de functie pentru care nu ii recomanda nimic, despre ce sa mai vorbim….
In curtea acestui spital, care pare loc de joaca, cel mai adesea sau de intalnire a clanurilor de tigani, care manaca seminte si umplu de mizerie zonele verzi, e mereu o veselie si o harmalaie de nedescris. Chiar toti stau acolo pe bune? Sau au cotizat ca sa ii tina pe casa-masa? Pai,de unde atatea urlete,alergat si veselie in curte, daca copiii sunt bolnavi? Cei cu adevarat bolnavi nu au chef de joaca, din cate am vazut eu la copilul nostru. Si rude cu gramada in curte, la o tigara, la sueta, lafaiti pe banci cu orele etc. Ce loc e acela? Ar fi ideal sa-l intrebati pe seful acelui spital. Portarul ala pentru ce e pus acolo?