glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Tâlhari prinși după trei „lovituri”

Patru tineri au fost prinși de polițiști în urma a mai multor tâlhării pe care le-au comis pe parcursul a două săptămâni. Aceștia își urmăreau victimele – de obicei persoane în vârstă – pe care, prin violență, le deposedau de bunuri. Prejudiciul total se ridică la 4.000 de lei.

Doi dintre tinerii implicați în această bandă au 19, respectiv 26 de ani, iar ceilalți doi sunt minori, având 14 și 16 ani. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că cei în cauză acţionau pe timp de zi, pe raza municipiului Vulcan, alegându-şi potenţialele victime din rândul persoanelor în vârstă, mai vulnerabile, pe care le urmăreau şi le deposedau de bunurile pe care le transportau (poşete, genţi), după care părăseau în fugă locul faptei. Prejudiciul total estimativ cauzat prin activitatea infracţională a celor patru se ridică la 3.000 de lei. „În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor patru, faţă de doi dintre aceştia (cei majori) fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, în timp ce minorii vor fi cercetaţi sub măsura controlului judiciar”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să vă luaţi măsuri de precauţie, mai ales când circulaţi noaptea, la ore târzii, pe străzi pustii sau neiluminate. Nu purtaţi în mod ostentativ bijuterii sau alte bunuri de valoare, cum ar fi telefoanele mobile. Dacă observaţi că sunteţi urmăriţi, nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor de pe stradă. Este important să vă păstraţi calmul. Neintrând în panică, veţi putea sesiza cu multă claritate intenţiile agresorului, posibilităţile de apărare sau de acţiune pentru a scăpa din zona de influenţă a acestuia. Dacă sunteţi victima unei agresiuni, încercaţi să reţineţi multe semnalmente ale autorului şi anunţaţi de îndată Poliţia; sporiţi astfel şansele de identificare, prindere şi pedepsire a agresorului.