glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateTimp liber

Stradivarius la Castel. Duo Colompar

Săptămâna aceasta (miercuri, joi şi vineri) Castelul Corvinilor găzduieşte un nou eveniment muzical de ţinută. “Glasul Hunedoarei” continuă astăzi prezentarea protagoniştilor acestuia. În această ediţie, câteva date despre “Duo Colompar”.

Ștefan Colompar s-a născut în Deva la 28 decembrie 1978 într-o familie cu cinci generații de muzicieni. La vârsta de patru ani, îndrumat de tatăl său, a început studiul viorii. A urmat Liceul de Muzică din Deva la clasa profesoarei Lucia Sebesten. A continuat studiile la Timișoara cu profesorul Octavian Nicolaevici. A absolvit Liceul de muzică Ion Vidu din Timișoara în 1998, continuându-și studiile în muzică clasică la Facultatea de Muzică – secția vioară avându-l ca profesor pe Mircea Tătaru. În anul II de facultate a fost angajat, prin concurs, la Filarmonica “Banatul” Timișoara. După absolvirea facultății în 2003, face masteratul în cadrul aceluiași centru universitar cu prof. Ioan Fernbach. În prezent este artist, vioara I, la Filarmonica din Timisoara.

Ana-Maria Colompar s-a născut la Tg-Jiu (Tismana) la 29 martie 1980 într-o familie de profesori, mari iubitori ai muzicii bune din acea vreme. A studiat pianul la Liceul de muzica Constantin Brăiloiu din Tg-Jiu la clasa profesoarei Mihaela Popescu. Încă din liceu s-a afirmat câștigând numeroase premii la diverse competiții și participând, în calitate de invitat, la recitaluri. Participarea la cursurile de măiestrie i-a scos-o în cale pe profesoara Dana Borsan despre care avea să spună:  ” …o persoană care avea să aibă asupra mea și a viitorului meu o influență extraordinară. A fost începutul descoperirii muzicii adevărate. A fost momentul deciziei de a merge mai departe in descoperirea acestei minunate lumi care este muzica”.

În ultimii doi ani de liceu a studiat alături de pianistul și profesorul Florin Berculescu.  în 1998 a intrat la Facultatea de muzică din Timișoara unde a studiat pianul cu profesorii Elena Samoilă, Valentina Kohonicz și Adriana Dogariu. În anul III de facultate s-a angajat profesor de pian la Liceul de muzică Ion Vidu din Timișoara. În prezent, continuă activitatea didactică și împreună cu soțul său Ștefan alcătuieşte un duet de succes în lumea muzicii de cameră și café-concert.