glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Săptămâna Europeană a Sportului, marcată în județ

Descoperirea Devei și Hunedoarei prin vânătoare de comori sau orientare, sport de întreținere, dans sportiv sau Zumba sunt doar câteva manifestări care vor avea loc, pe parcursul unei săptămâni, în județul Hunedoara. Acțiunile fac parte din cadrul evenimentului „Săptămâna Europeană a Sportului” care își dorește să promoveze activitățile fizice și sportive în județ.

Săptămâna Europeană a Sportului este o inițiativă a Comisiei Europene de promovare a sportului și a activității fizice în întreaga Europă. Tema generală a campaniei rămâne „#BeActive” și își propune încurajarea oricărei persoane să fie activă pe durata acestei săptămâni, chiar și pe parcursul întregului an. Evenimentul se desfășoară în perioada 23-30 septembrie și se adreseazătuturor oamenilor, indiferent de vârstă, mediu de proveniență sau condiție fizică. În județul Hunedoara, Asociația Județeană Sportul pentru toți Hunedoara sărăbătorește această Săptămână Europeană a Sportului 2017 (SES 2017) în strânsă colaborare cu DJST Hunedoara, cu sprijinul autorităților locale din Deva, Hunedoara, Simeria, comuna Mărtinești și Geoagiu și al Inpectoratului Școlar Județean Hunedoara. Deschiderea seriei de evenimente ale SES 2017 va avea loc la Deva, în fața centrului cultural, sâmbătă, de la ora 18.00. Deschiderea, pe lângă discursurile de prezentare și mulțumire pentru colaborare, va îmbina bucuria dansului sportiv, cu bucuria sportului de întreținere și nu în ultimul rând cu jocurile cercetășești.

Atelier de fotojurnalism pentru liceenii deveni

Înainte de începerea oficială a Săptămânii, la Ortho Caffé Deva, pe 22 septembrie 2017, între orele 16.00 – 19.00, AJSPT Hunedoara organizează un atelier de fotojurnalism pentru liceenii din Deva. Este un proiect pilot care îi ajută pe elevi să învețe noțiuni de bază despre fotojurnalism, despre cum se scrie un articol sportiv, cum se fac fotografii de eveniment sportiv sau cum se poate crea un blog cu informații aplicate la acțiunile SES 2017. La sfârșitul seriei de acțiuni, se va organiza o expoziție de fotografie „SES 2017 în imagini HD” la IȘJ Hunedoara care se va deschide pe 2 octombrie. Totodată, pe parcursul săptămânii viitoare la Hunedoara, Simeria, Geoagiu, Mărtinești și Deva vor avea loc activități sportive dedicate special elevilor cu nevoi speciale, lecții de nutriție, descoperirea Devei și Hunedoarei prin vânătoare de comori sau orientare, un eveniment interjudețean pentru elevi intitulat „Prietenie prin Karate”, Zumba etc. În data de 30 septembrie 2017, de la ora 17.30, va avea loc încheierea SES 2017, printr-un Karate Mannequin Challenge în curtea Palatului Copiilor Deva, unde echipa ce a coordonat SES 2017 Hunedoara se va alătura elevilor participanți la „Prietenie prin karate”.

Loading...