glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Rezultate notabile pentru atleţii hunedoreni la Campionatul Naţional de probe combinate

Sfârşitul săptămânii trecute a programat la Bucureşti în Complexul „Lia Manoliu” întrecerile din cadrul primei etape a Campionatului Naţional de atletism pentru probele combinate la seniori, tineret şi juniori. Judeţul nostru a fost reprezentat de sportivi de la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva şi Clubul Sportiv Şcolar Hunedoara, care au obţinut rezultate meritorii.

La aceste Campionate Naţionale au participat 37 de atleţi de la 14 cluburi din ţară, dar şi sportivi din Italia şi Bulgaria care au evoluat desigur în afara concursului. Trebuie menţionat că probele juniorilor II şi III au fost dominate categoric de atleţii deveni şi hunedoreni.

Primele locuri la pentatlon fete şi hexatlon băieţi la juniori III

La pentatlon junioare III pe primul loc s-a clasat Andrada Gheaţă (CSŞ Hunedoara) cu un total de 2.634 puncte. Ea a fost urmată pe podium de Eva Alzner cu 2.529 puncte şi Elisa Xandra Enache cu 2.361 puncte (ambele CNS Cetate Deva). În continuare s-au situat Lorena Francesca Rus (CSŞ Hunedoara) 2.271 puncte, Viorica Munteanu 2.049 puncte şi Andrada Popi 1.900 puncte (ambele CNS Cetate Deva), adică primele şase poziţii au fost adjudecate de atletele din judeţul nostru.

Şi la hexatlon juniori III primele două locuri le-au revenit hunedorenilor. Cristian Velican a terminat primul cu 1821 puncte, iar Eduard Oprea al doilea cu 1.208 puncte, amândoi concurând pentru CNS Cetate Deva.

La heptatlon juniori I Mihai Lazăr, de CSŞ Hunedoara, s-a clasat pe locul 2 cu 3.877 puncte, însă trebuie menţionat că el a concurat la o categorie de vârstă superioară. Tot la heptatlon, dar la la juniori II, Sebastian Bolboacă (CSŞ Hunedoara) a terminat pe locul 3 cu 3.305 puncte, în timp ce colegul său de club Marian Drîngă s-a clasat pe 5, cu 3.187 puncte.

A doua etapă din Campionatul Naţional de atletism la probe combinate pentru seniori, tineret şi juniori va avea loc luna viitoare. Până atunci atleţii hunedoreni vom mai concura sâmbătă şi duminică, tot în Complexul „Lia Manoliu”, în întrecerile din prima etapă a Campionatelor Naţionale de junio