glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Posibile majorări salariale, la CJ Hunedoara

Vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Vasilescu, a declarat, ieri, că există posibilitatea ca salariile angajaților din instituție să fie majorate, pentru ca venitul net al acestora să nu scadă în urma trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. Astfel, venitul brut al angajaților din CJ Hunedoara ar urma să crească cu aproximativ 20 de procente.

Potrivit lui Vasilescu, sarcina financiară a Consiliului Județean ar urma să fie aceeași, întrucât, până acum, parte din contribuțiile angajatului erau plătite de angajator, iar de la 1 ianuarie, acești bani vor fi achitați doar de către angajat. În niciun caz, angajații CJ Hunedoara nu vor avea parte de diminuări de salarii, precum se întâmplă la Primăria Deva. „Nu cred că vor scădea, dar nu am calitatea de ordonator de credit. Există posibilitatea să avem o majorare a salariilor brute brut, cu contribuțiile pe care le plătea Consiliul Județean, astfel încât acestea să nu scadă, și sarcina financiară pe care o are Consiliul să fie aceeași. Va fi o majorare de aproximativ 20%. Contribuțiile care au fost preluate de către angajator de la angajat vor fi băgate în brut, astfel încât netul să nu scadă”, a spus Sorin Vasilescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Decizia va fi luată după ce președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora, va reveni din China, acolo unde se află în delegație, în perioada 6-13 ianuarie.