Home / Actualitate / Pensionarii sunt mai vigilenţi, dar escrocii nu renunţă
Tertiar

Pensionarii sunt mai vigilenţi, dar escrocii nu renunţă

Trei tentative de înşelăciune prin metoda „accidentul” au fost semnalate Poliţiei, în municipiul Hunedoara, sâmbătă şi duminică. Doar una şi-a atins scopul.

Un bătrân de 85 de ani din Hunedoara a fost sunat sâmbătă de o femeie care s-a dat drept „fiica” lui, spunându-i că are nevoie de 20.000 de lei pentru ca un fals doctor să o opereze, în urma unui închipuit accident rutier. Pentru ca scenariul să fie şi mai credibil „fiica” i l-a dat bătrânului la telefon şi pe „domnul doctor”. În momentul în care bătrânul i-a spus că va anunţa Poliţia, convorbirea s-a terminat brusc.

Povestea s-a repetat în aceeaşi zi, tot în Hunedoara. Doar că scenariul a fost un pic schimbat. De data aceasta „doctorul” a sunat direct victima şi i-a cerut 5.000 de euro pentru a-i opera fiul, la fel, implicat într-un fals accident rutier. Bătrânul i-a spus individului că, mai întâi, va suna la Poliţie pentru a vedea dacă, într-adevăr, fiul său a fost implicat în vreun accident, moment în care „doctorul” a închis.

Nu la fel de prudentă a fost o femeie, tot din Hunedoara, în vârstă de 75 de ani. Aceeaşi poveste, altă zi (duminică), altă sumă: 3.000 de lei şi 650 de euro. Bătrâna şi-a sunat fiul pentru a vedea dacă, într-adevăr, a fost victima vreunui accident abia după ce a înmânat banii unei femei necunoscute.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Deva - Primaria 2314

Curtea de Conturi ne dă dreptate în afacerea „Ornamentele de Crăciun”. Prejudicii și abateri financiare de peste 23 de milioane de lei, în 2016, la Primăria Deva

Curtea de Conturi a României a publicat raportul cu privire la activitatea financiară a administraților …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *