glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Pensionarii sunt mai vigilenţi, dar escrocii nu renunţă

Trei tentative de înşelăciune prin metoda „accidentul” au fost semnalate Poliţiei, în municipiul Hunedoara, sâmbătă şi duminică. Doar una şi-a atins scopul.

Un bătrân de 85 de ani din Hunedoara a fost sunat sâmbătă de o femeie care s-a dat drept „fiica” lui, spunându-i că are nevoie de 20.000 de lei pentru ca un fals doctor să o opereze, în urma unui închipuit accident rutier. Pentru ca scenariul să fie şi mai credibil „fiica” i l-a dat bătrânului la telefon şi pe „domnul doctor”. În momentul în care bătrânul i-a spus că va anunţa Poliţia, convorbirea s-a terminat brusc.

Povestea s-a repetat în aceeaşi zi, tot în Hunedoara. Doar că scenariul a fost un pic schimbat. De data aceasta „doctorul” a sunat direct victima şi i-a cerut 5.000 de euro pentru a-i opera fiul, la fel, implicat într-un fals accident rutier. Bătrânul i-a spus individului că, mai întâi, va suna la Poliţie pentru a vedea dacă, într-adevăr, fiul său a fost implicat în vreun accident, moment în care „doctorul” a închis.

Nu la fel de prudentă a fost o femeie, tot din Hunedoara, în vârstă de 75 de ani. Aceeaşi poveste, altă zi (duminică), altă sumă: 3.000 de lei şi 650 de euro. Bătrâna şi-a sunat fiul pentru a vedea dacă, într-adevăr, a fost victima vreunui accident abia după ce a înmânat banii unei femei necunoscute.