glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Patru cazuri noi de gripă și alte opt persoane suspecte

Medicii specialiști au identificat pe parcursul săptămânii trecute alte patru cazuri noi de gripă. Trei hunedoreni au fost diagnosticați cu virusul gripal AH1 N1 (gripă porcină), iar unul cu virusul gripal de tip B.

Gripa sezonieră continuă să facă victime în județul Hunedoara. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Hunedoara, alți patru hunedoreni au fost diagnosticați cu această boală. Pacienții au vârste cuprinse între 33 și  76 de ani, iar, din fericire, starea lor este stabilă. „În ultima săptămână, trei persoane au fost diagnosticate cu virusul gripal A H1N1și o persoană cu virusul gripal de tip B. Până la această oră, la nivelul județului au fost identificate șase persoane cu gripă sezonieră (patru cu gripă porcină și două cu gripă de tip B) și, din păcate, un deces din cauza acestei boli (o persoană dintre cele diagnosticate cu gripă porcină). Din fericire, starea celor cinci pacienți cu gripă este stabilă, nu au apărut complicații, unii dintre ei fiind chiar și externați din spital. În plus, tot pe parcursul săptămânii trecute, alte opt persoane din județ au fost internate în spitalele din Deva și Hunedoara cu suspiciune de gripă. Le-au fost făcute analizele și, conform protocolului, au fost trimise la Institutul <Cantacuzino> din București pentru confirmarea sau infirmarea gripei”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Cecilia Birău.

Cazurile de viroze, în creștere alarmantă

Vremea instabilă din ultima perioadă afectează tot mai mult sănătatea hunedorenilor. Conform medicilor, în ultima săptămână, incidența cazurilor de infecții acute respiratorii a crescut. „În săptămâna 5-11 februarie, numărul infecţiilor acute respiratorii înregistrate pe teritoriul judeţului Hunedoara este de 1.402 de cazuri, dintre care pneumonii au fost 581 de cazuri. Numărul bolnavilor este mai mare față de săptămâna anterioară, când au fost identificați 974 de hunedoreni cu viroze respiratorii și 497 cu pneumonie. Până la această oră, 27.204 persoane au fost vaccinate cu vaccin gripal trivalent sezonier (județului Hunedoara i s-au repartizat 30.597 de doze de vaccin), față de anul 2017, când au fost utilizate toate cele 10.600 doze de vaccin gripal repartizate judetului pentru sezonul rece 2016-2017”, a adăugat Cecilia Birău.