glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Olimpicii din județ susțin Bacalaureatul în luna mai

Viitorii absolvenți de liceu din județul Hunedoara, care fac parte din loturile olimpice sau practică sporturi de performanță, vor putea susține examenul de maturitate într-o sesiune specială, mai repede decât colegii lor. Bac-ul olimpicilor va avea loc la mijlocul lunii mai.

 

Ministerul Educației Naționale a stabilit calendarul sesiunii speciale a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale pe discipline/sportive. Sesiunea va fi organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi se va derula în intervalul 10-25 mai 2018. Comisia judeţeană va nominaliza ulterior unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune. Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 10 şi 11 mai. Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel: 14-15 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă), 16 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), respectiv 17-18 mai (evaluarea competenţelor digitale). Probele scrise încep în 21 mai, zi în care absolvenții vor susține evaluarea la limba şi literatura română. În 22 mai este programată proba obligatorie a profilului, în 23 mai proba la alegere a profilului şi specializării, iar 24 mai, candidații vor susține testarea la limba şi literatura maternă. Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 – 20:00). În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

 

Cursurile anului școlar viitor vor începe în 10 septembrie

 

Anul şcolar 2018-2019 va începe în 10 septembrie, iar vacanţa de iarnă va avea o durată de trei săptămâni. Aceasta a fost decizia ministrului Educaţiei, Valentin Popa, în urma consultării cu reprezentanţi ai organizaţiilor de părinţi, ai elevilor și sindicatelor din învăţământ şi patronatelor. „Anul școlar 2018-2019 va avea 34 de săptămâni, 167 de zile, va începe în 10 septembrie și se va finaliza în 14 iunie 2019. Se vor menține cele trei săptămâni de vacanță de iarnă, în perioada 22 decembrie- 14 ianuarie. Semestrul I se va finaliza la 1 februarie. Din 2 februarie începe vacanța intersemestrială, care va dura până în 10 februarie. În perioada 11 februarie-19 aprilie elevii vor fi la cursuri, iar vacanța de primăvară este programată în intervalul 20 aprilie- 5 mai. În data de 14 iunie, școlarii intră în vacanța de vară”, se arată în noul proiect al ministerului de resort.