glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Oamenii din Deva nu sunt mulțumiți de activitatea Poliției Locale. Edilul Florin Oancea a fost amenințat cu judecata, după ce a tăiat norma de hrană a polițiștilor locali

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, este nemulțumit de activitatea Poliției Locale. Marți, edilul a avut o întâlnire cu șefii instituției, care consideră că percepția oamenilor despre Poliția Locală este una favorabilă. Oancea îi contrazice, și susține că, în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu cetățenii, a reieșit cu totul și cu totul altceva. Devenii sunt nemulțumiți de activitatea Poliției Locale, iar până ce acest lucru nu se va schimba, primarul promite că oamenii legii nu vor primi nici normă de hrană și nici măriri de salarii.

 

În urmă cu câteva zile, primarul Florin Oancea a declanșat operațiunea „Curățenia” în Poliția Locală. Din cei 112 angajați, edilul a spus că vor rămâne maximum 70, atât cât prevede legea, care spune că trebuie să fie un polițist local la o mie de locuitori. La acea vreme, primarul a anunțat și că oamenii legii nu vor mai beneficia de norma de hrană. Măsurile i-au nemulțumit pe liderii de sindicat, care au susținut, spune Oancea, că vor da Primaria în judecată. „În fiecare zi, discutând cu mulți oameni, majoritatea celor cu care discut îmi spun că sunt lucruri care nu sunt în regulă în Deva, și care țin de competența Poliției Locale. Ieri (marți) am avut o discuție cu comandantul și cu adjunctul Poliției Locale și i-am întrebat: din punctul dumneavoastră de vedere, domnilor comandanți, credeți că populația Devei este mulțumită de activitatea Poliției Locale? Mi-au spus că <da>! Le-am spus că răspunsul este <nu>! Populația municipiului Deva nu este mulțumită de activitatea Poliției Locale. Nu spun că în cadrul servicului nu sunt polițiști care nu își fac datoria, dar percepția nu este una favorabilă. De aceea nici nu am acceptat să le acord norma de hrană pe 2018. Am văzut ce spune liderul de sindicat, care susține că ne va da în judecată. Ne poate da în judecătă, dar potrivit legii, Primăria poate să acorde sau nu această normă de hrană. Nu este obligată!”, spune Florin Oancea.

 

Fără măriri de salarii în Primăria Deva

 

Florin Oancea susține că, pe viitor, angajații Primăriei Deva nu vor mai beneficia de măriri de salarii dacă nu fac performanță și dacă percepția oamenilor despre activitatea funcționarilor din administrația locală nu se va schimba în bine. „Până nu se schimbă această percepție, nu am să fac nicio mărire de salariu. Dacă devenii – pentru că o să țin permanent contact cu ei – îmi vor spune că lucrurile s-au schimbat, că funcționarii sunt amabili, sunt profesioniști, zâmbitori, venim cu drag la Primărie, nu sunt cozi, atunci, într-adevăr, există posibilitatea legală să acord premii. Există un fond de premiere, pe servicii, și îi voi premia pe cei care își fac bine treaba. Voi analiza volumul de activitate și numărul reclamațiilor. Astăzi nu este cazul și nu putem discuta de măriri de salarii, de aceea nici nu am acceptat să măresc cu 20% brutul, ca să își mențină netul, nici nu le-am acordat norma de hrană și vom face și restructurările necesare”, a mai declarat primarul Devei.