glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Nume noi la CNS Cetate Deva înainte de începerea amicalelor

Lotul lui CNS Cetate Deva care se pregăteşte în aceste zile la Geoagiu sub comanda antrenorului Sorin Cornea este alcătuit în acest moment din 22 de fotbalişti. Aceştia vor fi cei pe care se va conta în returul de campionat care începe în 3 martie, cu menţiunea că este posibil să mai fie aduşi încă unul sau doi jucători.

Între cei 22 îi regăsim pe cei care au dus greul în sezonul de toamnă din 2017, adică nucleul de bază Apostol, Kelemen, Şoit, Coteţ, Doboş, Boldea, Moţ, Bărculeţ, Robert Cristian, Lupu, David şi Leucian (de fapt, din primul 11 folosit în tur a plecat doar Mintaş, la Odorheiu Secuiesc), dar şi zece nume noi aduse în această iarnă.

Au început cu trei antrenamente pe zi

După cum se ştie, Cetate a dat adunarea în 22 ianuarie, mai târziu cu o săptămână decât era prevăzut din cauză că foarte mulţi dintre tinerii jucători au avut examene, astfel încât a fost preferată varianta de a se amâna reunirea pentru ca antrenorul să aibă întreg lotul la dispoziţie la începutul pregătirilor.

După o perioadă de reacomodare la efort în care s-a pregătit la Deva, din 1 februarie echipa deveană a intrat în cantonament la Geoagiu. „În primele trei zile am efectat câte trei antrenamente pe zi la Geoagiu, constând în ordine din alergare aerobă, antrenamentul propriu-zis şi cel cu mingea. De duminică am trecut la regimul de două antrenamente pe zi şi pot să vă spun că băieţii se comportă exemplar, au arătat că au caracter, sunt mândru de ei”, ne-a spus antrenorul Sorin Cornea.

În ceea ce priveşte transferurile de jucători din intersezon, unele dintre numele vehiculate nu au mai ajuns la Deva, apărând în schimb altele, aşa cum se întâmplă de obicei în această perioadă.

Transferuri, reveniri şi promovări de jucători

Tehnicianul lui CNS Cetate a făcut „radiografia” acestei perioade de transferuri: „S-a reîntors portarul Cosmin Huzum (19 ani), împrumutat în tur la Şoimul Băiţa în liga a patra, au revenit la Deva fraţii gemeni Florin şi Mihai Olariu (23 de ani), după doi ani în care au jucat la Giarmata. Ca noutăţi ştiţi de venirea lui Andrei Voineag (24 de ani) de la Sportul Snagov, jucător de bandă stângă care poate evolua atât ca fundaş cât şi ca mijlocaş (n. red. al cărui interviu l-am prezentat la sosirea sa la Deva în <Glasul Hunedoarei>) şi de cei doi juniori U-19 aduşi de la ASA Târgu Mureş, Petruţ Cârlejean – fundaş lateral şi Andrei Tornai – mijlocaş lateral. Cel mai nou venit este Ionuţ Tătaru, 25 de ani, fundaş central care a jucat şi pentru Pandurii Târgu Jiu, fost ultima oară la Academica Cinceni. Am promovat la echipă şi trei tineri talentaţi U-19 de la Colegiul Naţional Sportiv din Deva, îi mulţumim directorului Adrian Liga pentru înţelegere. Aceştia sunt Teodorescu – fundaş lateral şi Ţernea – mijlocaş central din clasa profesorului Marius Sîrbu şi Valentin Bogdan – mijlocaş central din clasa profesorului Dan Simina.”

Sorin Cornea ne-a mai comunicat că clubul devean se mai află în tratative cu doi atacanţi pentru a completa compartimentul ofensiv, urmând să primească un răspuns în aceste zile.

Câteva veniri au rămas doar în faza de discuţii

Deşi s-au mai vehiculat în presă numele unor jucători cu care CNS Cetate s-a aflat în tratative, unele dintre ele chiar foarte avansate, până acum doar cei zece anumeraţi mai sus au ajuns la clubul devean. Oiţă nu a mai venit până la urmă, fiindu-i preferat Tătaru, care a răspuns mai repede la oferta Devei, Sandu Iacob a dorit să rămână la Rapid, Bozian şi Friedrich şi-au rezolvat problemele financiare cu CSM Lugoj şi au rămas acolo, Mărgărit a ajuns la Naţional Sebiş, Poiană la Şoimii Lipova, Beloescu la Milenium Giarmata, iar Strătilă a optat şi el pentru o altă echipă.

Ca o ştire de ultimă oră, amicalul de la Timişoara cu divizionara secundă ASU Poli, primul al anului pentru Cetate, este posibil să fie decalat cu o zi. „Am vorbit cu Bogdan Andone, antrenorul lui ASU, şi mi-a spus că ei doresc să joace vineri în loc de joi, cum era programat iniţial, rămâne să mai vorbim”, a precizat Sorin Cornea, antrenorul principal al Devei.

Lotul lui CNS Cetate Deva

portari: Apostol, Huzum

fundaşi: Kelemen, Şoit, Coteţ, Doboş, Voineag, Tătaru, Florin Olariu, Cârlejean, Teodorescu

mijlocaşi: Boldea, Moţ, Bărculeţ, Robert Cristian, Leucian, Mihai Olariu, Tornai, Ţernea, V. Bogdan

atacanţi: David, Lupu

Amicale din această iarnă (toate în deplasare)

8 sau 9 februarie: ASU Poli Timişoara

14 februarie: Metalurgistul Cugir

17 februarie: Unirea Alba Iulia

20 februarie: ACS Ghiroda

24 februarie: ACS FC Avrig