glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Negocieri reluate pentru CEH

Schimbarea Guvernului a blocat toate discuţiile începute pe tema Complexului Energetic Hunedoara. Sindicaliştii din cadrul CEH sunt nevoiţi să ia de la capăt demersurile. Minerii au făcut primul pas.

Liderul Sindicatului „Muntele”, Darius Câmpean, s-a aflat ieri la Bucureşti pentru a discuta cu reprezentanţi ai Comisiei pentru Industrie din cadrul Camerei Deputaţilor şi ai Ministerului Energiei. „Am cerut şi vom continua să cerem prelungirea şi sporirea serviciilor de sistem asigurate de CEH, întocmirea unui plan de Servicii de Interes Economic General care să presupună două grupuri pe cărbune la Mintia (nu unul cum încă se discută la Minister – n.red.) şi unul la Paroşeni şi măsuri pentru cele patru exploatări miniere din cadrul Complexului. Am pus şi problema transferului contribuţiilor de la angajator la angajat arătând că, dacă rămâne aşa, CEH va avea mari probleme. Nu doar CEH nu plăteşte aceste contribuţii. Mai sunt şi alte mari companii de stat aflate în aceeaşi situaţie. A fost doar o primă întâlnire dintr-o serie mai lungă. Sperăm, cât de curând, să avem o întâlnire şi cu noul ministru al Energiei (Anton Anton – n.red.)”.

La rândul lor, energeticienii de la Mintia aşteaptă o „programare” la Bucureşti. „Am trimis, săptămâna trecută, o serie de adrese prin care solicităm să fim primiţi la discuţii pe tema problemelor CEH, acum aşteptăm răspunsuri. Sperăm să fim chemaţi la Bucureşti cel mai târziu săptămâna viitoare”, spune Cristian Iştoc, liderul Sindicatului „Solidaritatea”.