glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Luni începe la Deva Cupa Liceelor BIG FM

Din ce în ce mai populara competiţie Cupa Liceelor BIG FM la fotbal în sală a ajuns anul acesta la cea de-a noua ediţie. La întrecerile care se vor desfăşura de luni şi până joi în Sala Sporturilor din Deva participă opt echipe de la tot atâtea instituţii de învăţământ din Deva, Hunedoara şi Simeria.

Să amintim că recordul în materie de trofee la Cupa Liceelor Big FM îl deţine Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva, care a câştigat cinci din cele opt ediţii desfăşurate până acum. Câte un trofeu a ajuns în vitrina celor de la Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva, Colegiul Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara şi Liceul „Traian” Deva (care actualmente este comasat în aceeaşi unitate de învăţământ cu “Decebal”).

O singură schimbare faţă de ediţia trecută

În rândul celor opt formaţii înscrise la ediţia din 2018 a survenit o singură modificare faţă de anul trecut, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva luând locul Liceului Tehnologic „Ovid Densuşianu” Călan. Celelalte şapte participante din 2018 sunt Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva – deţinătoarea trofeului, Colegiul Naţional „Decebal” Deva – finalista de anul trecut, Colegiul Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara şi Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva – ambele foste câştigătoare ale competiţiei, Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva şi Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva.

Sistemul de desfăşurare a competiţiei este cel clasic de cupă, cu partide eliminatorii în sferturile de finală şi în semifinale, urmând ca învingătoarele din penultimul act să îşi dispute finala mare şi trofeul, iar învinsele să evolueze în finala mică pentru medaliile de bronz. În 19 şi 20 februarie se vor juca sferturile de finală, de la orele 14 şi 15, miercuri 21 februarie semifinalele, de la aceleaşi ore, iar joi 22 februarie vor avea loc finala mică şi finala mare, de la ora 19, respectiv 20. Intrarea în Sala Sporturilor din Deva va fi liberă pe toată durata competiţiei.