glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Investigații medicale ginecologice 3D și 4D la spitalul din Simeria

Începând de anul viitor, la Spitalul General CF Simeria se vor putea efectua investigații medicale ginecologice și ecografii la un nivel foarte înalt de precizie în 3D și 4D. Acestea vor putea fi efectuate cu ajutorul unui nou ecograf de ultimă generație, care a intrat recent în administrarea unității spitalicești.

Cabinetul de Ginecologie de la Spitalul General CF Simeria a fost dotat săptămâna trecută cu un nou aparat, ultraperformant. Este vorba despre un ecograf ginecologic VOLUSON S6, gama de top produsă de GENERAL ELECTRIC. Practic, cu ajutorul acestui aparat, la spitalul din Simeria se vor putea realiza investigații medicale ginecologice și ecografii (realistic view, care vor putea determina dacă fătul prezintă malformații cardiace) la un nivel foarte înalt de precizie în 3D și 4D. În plus, toate aceste investigații medicale vor fi realizate de singurul medic din județ specializat în maternă-fetală. „Este un ecograf care poate să pună diagnosticul de morfologie fetală. Mai exact, poate determina dacă există vreo modificare sau malformație la făt. În plus, nu numai că am achiziționat acest aparat ultraperformant, dar avem și singurul medic din județ, specializat în materno-fetală, care este autorizat să facă astfel de investigații. Aparatul a fost achiziționat cu fonduri de la Ministerul Transporturilor, în subordinea căruia ne aflăm. Totuși, deocamdată aparatul nu a fost pus în funcțiune pentru că specialistul nostru trebuie să se familiarizeze cu ecograful, să facă instructajele. Dar, de la începutul anului viitor, poate chiar prin luna februarie, aparatul va putea fi folosit. Totodată, în urmă cu două săptămâni, am primit și un Computer Tomograf de ultimă generație, Siemens Somatom Scope. Achiziționarea acestui aparat s-a făcut de către Spitalul General CF Simeria, cu finanțare de la Bugetul de Stat, prin Ministerul Transporturilor, prin procedura de licitație deschisă cu încheiere de acord-cadru”, susțin reprezentanții Spitalului din Simeria.

Un spital „de cinci stele”

În urmă cu un an, munca în echipă, dăruirea și eforturile medicilor de la Spitalul General C.F. Simeria au fost recunoscute oficial de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). Unitatea medicală a îndeplinit 98 la sută dintre indicatorii impuşi de ANMCS privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor, primind cel mai ridicat nivel de acreditare, adică „acreditat”. La ora actuală, spitalul din Simeria este cel mai curat, îngrijit și dotat spital din județul Hunedoara. Secțiile, băile, bucătăria, sala de mese, saloanele, absolut fiecare colțișor din spital au fost modernizate la cele mai înalte standarde, iar acum unitatea spitalicească arată „de cinci stele”. „Toate eforturile, strădania și dăruirea nu au fost în zadar, asta ne-o arată recunoașterea ce ni s-a acordat de către echipa de evaluare a ANMCS, pe care am primit-o cu atâta bucurie. Această apreciere este, în fapt, recunoașterea muncii de echipă, făcută cu dăruire și responsabilitate, cu răbdarea și puterea de a lua lucrurile din nou de la capăt, până la reușită. Nu ne-a fost ușor. Dar… am reușit. Împreună am reușit! Vă mulțumesc vouă, tuturor colegilor mei, și-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest vis împlinit”, declara managerul spitalului la vremea respectivă, Liliana Stolnicu, în urma obținerii acreditării.