Home / Actualitate / Încă un miner mort
SECUND

Încă un miner mort

Minerul accidentat la începutul lunii decembrie a anului trecut a încetat din viaţă. Bărbatul, Marian Curec, în vârstă de 40 de ani, a fost internat la Timişoara la scurt timp după accidentul căruia i-a căzut victimă chiar de Sfânta Varvara, ocrotitoarea minerilor.

Accidentul s-a petrecut pe 3 decembrie la Exploatarea Minieră Livezeni. Din primele informaţii reieşea că Marian Curec a alunecat şi a căzut sub o pompă de evacuare a apei. Accidentul a avut loc într-o zonă situată la 300 de metri sub nivelul solului. În momentul în care a fost scos din mină, bărbatul era conştient şi cooperant, dar acuza dureri în zona capului şi a unuia dintre umeri, după cum spuneau atunci reprezentanţii ISU.

Câteva zile mai târziu s-a aflat că, de fapt, după ce a căzut, salopeta minerului a fost prinsă de un angrenaj al pompei de evacuare, iar de aici i s-au tras leziunile grave. Marian Curec a fost supus unor intervenţii chirurgicale la Timişoara. Ieri după-amiază a încetat din viaţă la spitalul în care a fost operat.

Evenimentul se încadrează într-o adevărată serie neagră a accidentelor de muncă petrecute în Valea Jiului, în ultimele luni. La începutul lunii octombrie, doi mineri de la Lupeni au murit striviţi într-un abataj. La câteva săptămâni după aceea, alţi doi mineri au murit din cauza unei explozii petrecute în subteranul minei Uricani.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Deva - Primaria 2314

Curtea de Conturi ne dă dreptate în afacerea „Ornamentele de Crăciun”. Prejudicii și abateri financiare de peste 23 de milioane de lei, în 2016, la Primăria Deva

Curtea de Conturi a României a publicat raportul cu privire la activitatea financiară a administraților …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *