glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Hunedorenii sărbătoresc Valentine’s Day

Cadouri, excursii, cine romantice programate şi foarte multe alte atenţii sunt la mare căutare de către hunedoreni. Îndrăgostiții sărbătoresc astăzi Valentine’s Day – Ziua Îndrăgostiților în variantă americană.

Valentine’s Day a devenit deja tradiţie şi în judeţul Hunedoara. Chiar dacă sărbătoarea autohtonă a iubirii este Dragobetele, sărbătorit pe 24 februarie, Valentine’s Day a devenit un eveniment profitabil pentru comercianţi şi un prilej în plus pentru îndrăgostiţi de a-şi arăta afecţiunea. Bijuterii, parfumuri, jucării de pluş sau cele mai gingaşe flori, toate stau la dispoziţia celor care se simt plini de iubire. În acelaşi timp restaurantele se întrec în oferte speciale.

Jucării „de dragoste”, la mare căutare

Pentru că în România, Ziua Îndrăgostiţilor are în primul rând o conotaţie comercială, tinerii obişnuiesc tot mai des să-şi ofere cadouri cu această ocazie, sau să încerce pur şi simplu să facă ziua cât mai specială pentru cel iubit. Goana după cadourile de Valentine’s Day este un bun prilej pentru comercianţi de a satisface cerinţele clienţilor. În această perioadă vitrinele magazinelor sunt animate de jucării de pluş, inimioare, felicitări, dulciuri speciale, preferatele îndrăgostiţilor în această zi destinată iubirii. „Avem la vânzare inimioare de pluș, suveniruri, fel și fel de lumânări, jucării și multe alte cadouri pentru această zi specială. Am observat că băieții cumpără de obicei pentru iubitele lor inimioare de pluș și cutii de ciocolată, în vreme ce fetele se axează mai mult pe felicitări sau suveniruri care semnifică dragostea. În ceea ce privește adulții, aceștia preferă să își surprindă partenerele sau partenerii cu cine romantice, parfumuri sau bijuterii”, a precizat o comerciantă din Deva, Ionela Macu.

Oferte pentru Ziua Îndrăgostiţilor în localurile din judeţ

Ziua de 14 februarie a devenit, de ceva vreme, o zi a jocurilor şi evenimentelor legate de iubire. Multe localuri, licee şi cluburi organizează diferite petreceri destinate perechilor îndrăgostite, dar şi concursuri tematice. Majoritatea barurilor şi restaurantelor din judeţ au afișat ofertele la băutură şi mâncare în această zi importantă pentru îndrăgostiţi. Nici cofetăriile din judeţ nu s-au lăsat mai prejos şi pregătesc cadouri dulci, numai bune de oferit persoanei iubite.

Ziua Îndrăgostiţilor în Dubai şi Egipt

Chiar dacă există foarte mulţi oameni care „se plâng” zilnic de lipsa banilor, când vine vorba de a sărbători dragostea, hunedorenii nu se uită niciodată la preţuri. Agenţiile de turism din judeţ au fost asaltate încă de la începutul anului de persoanele care au vrut să-şi impresioneze persoana iubită printr-un concediu de vis. Cele mai multe oferte vândute de către agenţiile de turism, pentru Valentine’s Day, sunt pentru Dubai şi Egipt. „Avem foarte multe cereri de vacanţă pentru Ziua Îndrăgostiţilor. Majoritatea dintre acestea sunt pentru destinaţii romantice, precum Roma, Milano, Paris, Veneţia dar şi în Egipt şi Dubai unde avem nişte oferte foarte accesibile”, susțin operatorii de turism din județ.