glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

(GALERIE FOTO) Antrenament pentru evenimentul sportiv al verii: „Maratonul Virșlilor”

Peste 10 alergători din Deva, Hunedoara și Orăștie au testat, ieri dimineață, traseul pe care va fi organizat „Maratonul Virșlilor”, în data de 3 iunie. Organizatorii le promit participanților că vor avea parte de o experiență de neuitat. Startul se va da din curtea Castelului Corvinilor, iar linia de finish va fi la poalele Cetății din Deva.

FOTO 2 DESCHIDEREUn traseu de aproximativ 26 de kilometri are „Maratonul Virșlilor”, „cel mai iute maraton, care s-a alergat vreodată”, așa cum spun despre el organizatorii. Ieri, terenul a fost testat, iar la final, alergătorii au decretat: „a fost extraordinar”. „Spre bucuria noastră, am fost 13 alergători, vreo patru bicicliști, plus mașinile de logistică. A ieșit foarte frumos și suntem mândri și bucuroși. Am plecat din curtea Castelului Corvinilor, am traversat Hunedoara, am venit o porțiune pe șoseaua dintre Hunedoara și Deva, până la Peștiș, și de acolo am luat-o peste dealuri: Peștiș, Almaș, Popești. Am ajuns în Deva, sus pe Vulcan, am coborât Vulcanul, care e o binecuvântare, după 25 de kilometri de dealuri, iar apoi am alergat până la stadion. Practic, a fost un antrenament pentru <Maratonul Virșlilor>, din luna iunie”, a declarat maratonista Dorela Murărașu.

Oricine se poate înscrie la maratonul dintre Hunedoara și Deva

flyer.1flyer.2„Maratonul Virșlilor” este organizat de Asociația „Clas”, împreună cu Asociația „Merit” și „Alerg în Deva”, iar cei care au pus la cale evenimentul speră să fie unul cât mai reușit. Și, pentru că este un maraton al „virșlilor”, promit participanților că la final, după ce vor vedea locuri încărcate de istorie și peisaje care îți taie respirația, vor avea parte de cei mai iuți virșli care există. „Până acum sunt înscriși peste 30 de maratoniști, iar până în iunie sperăm să fim 300. Nu este medalion deschiderenicio limită de vârstă, însă ceea ce vrem să promovăm este faptul că tinerii sub 18 ani și seniorii peste 60 de ani au participare gratuită, ceea ce este destul de rar întâlnit la un eveniment sportiv. E foarte greu pentru un copil sub 18 ani să își plătescă taxa, iar seniorii peste 60 pentru noi sunt o motivație, pentru că e o adevărată plăcere să vezi la kilometrul 35 cum te depășește cineva de 65 de ani”, mai spune Dorela Murărașu.

Cei care vor să se înscrie la maraton o pot face online, pe site-ul www.clas-events.ro.