glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Fetiță de 9 ani, dispărută de acasă, de duminică seara

UPDATE:

Fetița de 9 ani a fost găsită în cursul acestei zile. Din fericire, nu a fost victima vreunei infracțiuni.

„Minora din Petrila a fost găsită și este audiată de polițiști, urmând a fi încredințată mamei. Aceasta nu a fost victimizată pe durata absenței de la domiciliu. Peste noapte, a fost găzduită de o familie, în vecini. A fost sesizat Serviciul de Protecția Copilului din cadrul Primăriei, pentru anchetă socială”, a declarat, în această după-masă, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

O fetiță de 9 ani, din localitatea Petrila, este căutată de familie, după ce a dispărut de acasă de duminică seara. Copila ar fi mers cu bunica la cumpărături, iar femeia ar fi lăsat-o în apropierea blocului, pentru a se reîntoarce la serviciu, dar fetița nu a mai ajuns acasă.

Părinții au căutat-o pe Denisa ore întregi, dar fără izbândă. La un moment dat, după miezul nopții aceștia au alertat poliția.

„La data de 11.12.2017, în jurul orei 01:45, la sediul Poliției Orașului Petrila s-a prezentat o femeie de 26 de ani, din Petrila, care a reclamat faptul că, la data de 10.12.2017, în jurul orei 18:00, fiica sa, Lăban Denisa-Alexandra, în vârstă de 9 ani, a mers la un magazin din orașul Petrila, unde a fost însoțită de bunica ei. După ce au terminat de făcut cumpărături, bunica a însoțit-o pe minoră până aproape de locuință (în zona Pieței Căprioara), după care bunica s-a întors la serviciu, însă minora nu a mai revenit la domiciliu”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării minorei, faţă de care a fost solicitată măsura urmăririi naţionale. Anchetatorii susțin că, din informațiile primite de la familie, în momentul în care a plecat de acasă, minora purta o geacă de culoare verde închis, cu blană de culoare roz, o pereche de pantaloni sport, culoare albastru cu negru, și ghete negre, cu model roz.

Semnalmente: înălțime – aproximativ 1,55 m, greutate – aproximativ 45 kg, ochi căprui, fața rotundă, păr de culoare șaten.

„Minora a mai plecat voluntar de acasă, însă, de fiecare dată, a fost găsită pe raza municipiului Petroșani ori a orașului Petrila. Persoanele care deţin informaţii utile anchetei, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze numărul de urgență 112”, mai spun polițiștii.