glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Explozie puternică, într-un bloc din Deva

O femeie de 86 de ani, din Deva, a ajuns duminică la spital cu arsuri de gradul unu pe mâini şi pe faţă, după ce în apartamentul său s-a produs o explozie cauzată de o acumulare de gaze. Suflul deflagrației a fost atât de puternic, încât a dislocat tâmplăria balconului.

Explozia s-a produs la parterului unui bloc de pe Calea Zarandului, iar echipajele deplasate la locul deflagraţiei au găsit victima în apartament, femeia fiind transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor Deva, conştientă şi cooperantă. „Explozia minoră, ce a dislocat geamul balconului, nu a fost urmată de un incendiu. Experţi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii verifică dacă şi în ce grad a fost afectată structura imobilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Angajaţii companiei de gaze, sosiţi la faţa locului, au început măsurătorile necesare în astfel de situaţii în ceea ce priveşte concentraţia gazelor. Din primele constatări, aceştia au apreciat că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaz în locuinţă. Deocamdată, nu se știe cu exactitate de unde a provenit scurgerea, dar există două variante: fie femeia a uitat butonul aragazului deschis, fie scurgerea a provenit de la țevile de gaz din apartament.