glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateSpecial

Dublă lansare de carte la Cafeneaua „Jos pălăria”

Cafeneaua dependentă de cultură „Jos pălăria” din Deva lansează o nouă invitație la un eveniment editorial. Așadar, astăzi, de la ora 17:00, pasionații de lectură nu trebuie să-și facă planuri pentru că sunt așteptați la o dublă lansare de carte. În prezența autoarei, Dora Eugenia Molnar, vor fi prezentate volumele intitulate „Despre oameni. Viață, vise și speranță” și „Nemuritoarele iubiri. Gelozie, dragoste și ură”.

Dora Eugenia Molnar nu vine din lumea literară, ci este ceea ce s-ar putea numi un om obișnuit, un om care se află la vârsta deplinei maturități și a dorit să așeze în pagini de carți experiența unei vieți, a dorit să transpună în cuvinte gânduri despre tot ce înseamnă viață. Cele două volume care vor fi prezentate la „Jos pălăria” au apărut la Editura Ecou Transilvan din Cluj-Napoca, primul în anul 2016, al doilea în 2017. „Sunt două volume optimiste, care ridică starea de spirit a omului. Primul este despre viața mea personală, despre trăirile și întâmplările prin care am trecut, despre oameni, viață, speranță și vise cum spune și titlul. Celălalt volum este un roman epistolar, sunt mai multe povestiri despre iubire, dragoste, gelozie și ură – sentimente cu care fiecare om se confruntă în viață. Eu sunt din Cluj, am câțiva prieteni la Deva și m-am gândit că ar fi o oportunitate deosebită să-mi prezint cărțile și în acest oraș. În plus, cea mai potrivită locație pentru această dublă lansare mi s-a părut, fără îndoială, cafeneaua <Jos pălăria> pentru că este un loc încărcat cu foarte multă cultură. Îmi doresc ca prin acest eveniment să îmi fac mai mulți prieteni și să fac cât mai cunoscute cărțile mele, pentru că din punctul meu de vedere aceste volume te ajută mult în viață, te fac să vezi viața cu mai mult optimism”, a declarat Dora Eugenia Molnar.

„Istoria ROCKului românesc” la cafenea

foto casetaEvenimentele editoriale continuă în acest weekend la Cafeneaua „Jos pălăria” cu o nouă lansare. Este vorba despre lansarea celui de-al doilea volum din trilogia „Istoria ROCKului românesc”, de Nelu Stratone, „Rock în timpuri noi”. Gazdele evenimentului vor fi coordonatorii proiectului „Istoria ROCKului românesc”, Radu Toderaș împreună cu scriitorul și editorul Andrei Ruse. „Rock în timpuri noi” continuă povestea rockului românesc de la momentul Revoluției din 1989 până în anul 2000. La fel ca în primul volum, „Rock sub seceră și ciocan”, sunt tratate și mișcările sociale importante ale acestei perioade (revoluția, eroii ei „rock”, apoi mineriadele și continua tranziție), dar cel mai important, formațiile și curentele noi și, mai ales, evoluția lor în noul context al libertății de această dată, în care lipsa de interes a publicului pentru rock și de multe ori chiar a fondurilor necesare pentru susținerea unei trupe de calibru nu au reprezentat fundamentul atât de mult visat după ’89. Evenimentul are loc duminică, de la ora 19:30.