glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Drumul spre Cinciş va putea fi reasfaltat doar din 2020 încolo. Până atunci se va circula şi mai rău.

Două proiecte pentru reţele de apă şi canalizare blochează orice posibilitate ca drumul de pe malul lacului Cinciş să intre în vreo „reparaţie capitală”. Şi dacă ar avea banii necesari la dispoziţie, Consiliul Judeţean ar trebui să aştepte încă doi ani pentru a se putea apuca de lucru.

De ani buni, orice turist care vine chiar o singură dată pe „litoralul Hunedoarei” se plânge de starea execrabilă a drumului. Pe lângă gropi şi denivelări, maşinile mai trebuie să suporte şi zgârieturile provocate de vegetaţia „netunsă” de pe marginea şoselei. E vorba de aproape 11 kilometri de drum aflat într-o stare dezastruoasă, inacceptabilă pentru o destinaţie turistică atât de frecventată, mai ales vara.

„Nu avem altă soluţie”

Mircea Modârcă, viceprimarul comunei Teliuc (cea pe raza căreia se află şi lacul Cinciş) spune că reasfaltarea drumului judeţean ar putea începe, cel mai devreme în 2020. Atunci ar trebui să se finalizeze două proiecte depuse de Primăria Teliuc pentru realizarea unei reţele de apă şi a uneia de canalizare în zonă. „Pentru reţeaua de apă este deja emis şi ordinul de începere a lucrărilor şi constructorul se va apuca de treabă deîndată ce vremea o va permite. E un proiect de 3 milioane de lei finanţat prin PNDL 2. Tot prin PNDL 2 sperăm să obţinem finanţare şi pentru reţeaua de canalizare. E nevoie de 4 milioane de lei. Ar fi anormal să se asfalteze drumul acum, dup-aia să venim noi să-l spargem peste câteva luni sau un an. Ştiu că e o situaţie neplăcută, dar nu avem altă soluţie. Dacă vrem ca zona să poată fi declarată ca arie turistică, e obligatoriu să avem reţele de apă şi canalizare. Apoi se va putea reabilita şi drumul”, spune viceprimarul.

Din cauză că şanţurile pentru conductele de apă şi canalizare vor fi săpate, în cea mai mare parte a lungimii traseelor lor, pe şosea, e de aşteptat ca parcurgerea drumului să fie şi mai anevoioasă decât până acum.