glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Două gimnaste devene luptă pentru calificarea României la Rio

Două sportive de la CNS Cetate Deva, Anamaria Ocolişan şi Andreea Iridon, fac parte din lotul feminin de gimnastică al României care va încerca la sfârşitul acestei săptămâni să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Ceea ce părea cu ceva timp în urmă de domeniul imposibilului, anume ca România să NU fie prezentă la o competiţie majoră a gimnasticii feminine, este acum o posibilitate – neplăcută, desigur, dar ea există. Pentru a merge la Jocurile Olimpice din acest an, România trebuie să se claseze între primele patru la un turneu de calificare la care mai participă Brazilia, Franţa, Belgia, Germania, Australia, Coreea de Sud şi Elveţia, adică echipele care au terminat pe locurile 9 – 16 la ultimul Campionat Mondial.

Absenţe de marcă în lotul României

Alături de Anamaria Ocolişan şi Andreea Iridon, la turneul de calificare de la Rio vor mai reprezenta România şi Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Silvia Zarzu, Dora Vulcan, plus rezerva Maria Holbură. Numele gimnastelor care absentează este cel puţin la fel de sonor ca şi al celor prezente în lot: Sandra Izbaşa – retrasă de curând din activitate, Larisa Iordache – accidentată la începutul acestui an, Laura Jurca – accidentare de dată recentă, Andreea Munteanu – lăsată acasă, deşi a fost singura câştigătoare a unei competiţii majore anul trecut, campioană europeană la sol. Vor lipsi de la această competiţie şi antrenorii Lotului Olimpic Octavian Belu şi Mariana Bitang, echipa României fiind condusă de pe margine de Lucian Sandu, Adela Popa şi Maria Fumea, primii doi de la CSN Cetate Deva.

Adversare dificile, primul aparat – paralelele

Iată şi loturile adversarelor României din turneul preolimpic:

BRAZILIA: Hypolito Daniele, Barbosa Jade, Saraiva Flavia, Oliveira Lorrane, Andrade Rebeca
FRANŢA: Bahl Camille, Boyer Marine, Brevet Marine, His Loan, Vanhille Louise, Kuhm Anne, Lechenault Oréane
BELGIA: Axelle Klinckaert, Laura Waem, Gaelle Mys, Rune Hermans, Julie Croket, Senna Deriks, Cindy Vandenhole
GERMANIA: Tabea Alt, Leah Grießer, Pauline Schäfer, Sophie Scheder, Elisabeth Seitz, Pauline Tratz, Maike Enderle

AUSTRALIA: Little Emily, Brown Georgia-Rose, Nedov Emma, Mizzen Rianna, Whitehead Emily, Miller Larrissa
COREEA: Lee Hyebeen, Kim Chaeyeon, Yun Narae, Lee Goim, Kim Juran, Lee Eun Ju, Jeong Heeyeon
ELVEŢIA: Steingruber Giulia, Siegenthaler Stefanie, Brogli Thea, Hitz Nicole, Kaeslin Ilaria, Barloggio Caterina, Schulte Laura

România va debuta în concurs vineri, începând cu ora locală 9.30, în subdiviziunea 1, alături de Australia şi de câteva gimnaste care vor concura individual, iar aparatul la care vor lua startul româncele va fi paralelele.

Tags
Back to top button
Close
Close