glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Dotări performante la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Episcopia a donat secţiei de Pediatrie din Deva aparate medicale moderne

Cu un aparat EKG, un defibrilator, 200 de seturi lenjerie de pat şi un ecograf de ultimă generaţie s-a îmbogăţit secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, în urma unei donaţii a Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Plecând de la premisa că temelia unei societăţi o reprezintă copiii, Episcopia Devei şi Hunedoarei a desfăşurat un proiect social prin care a donat secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva echipamente medicale moderne. Cu această ocazie, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, înconjurat de un sobor de şapte preoţi, a săvârşit o slujbă de binecuvântare şi sfinţire a lucrărilor efectuate şi a aparatelor donate. „Am primit din partea Episcopiei un ecograf ultra-modern, un aparat EKG, un defibrilator şi 200 de seturi de lenjerie de pat, necesare micuţilor internaţi în secţia de Pediatrie a spitalului, pentru ca aceştia să fie trataţi într-un mediu cât mai igienic. Este o donaţie mai mult decât binevenită pentru această secţie. Într-adevăr am avut mai multe probleme cu această secţie, nu am putut să o modernizăm, dar am reuşit să văruim, să igienizăm zona şi sper că în maximum şapte luni să o putem muta în aripa nouă a spitalului”, a precizat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, Călin Laza.

Urmează și un aparat de radiografie ortopedică

Pe lângă această aparatură medicală, reprezentanţii Episcopiei susţin că vor mai dona un aparat de radiografie ortopedică, secţiei de Ortopedie a Spitalului Judeţean. „Biserica este mereu preocupată de nevoile semenilor, iar din această cauză, Episcopia Devei şi Hunedoarei a donat pediatriei un EKG, un defibrilator şi 200 de seturi lenjerie de pat. De asemenea, la intervenţia expresă a Preasfinţitului Părinte Episcop, administraţia unei case de vinuri binecunoscute din zona de vest a țării a donat secţiei de Pediatrie un ecograf de ultimă generaţie. Demersul nostru a pornit de la faptul că această secţie este neamenajată corespunzător pentru nişte copii care sunt temelia unei societăţi. În plus, avem semnat un contract pentru un aparat performant de readiografie ortopedică, care urmează să fie donat secţiei de Ortopedie a Spitalului Judeţean Deva. Această achiziţie este urgentă deoarece aparatul permite radiografia în timp real a operaţiilor chirurgicale. Am comandat deja aparatul şi sperăm că în 3 – 4 săptămâni să ajungă pentru a fi donat secţiei respective”, a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei, Gabriel Miricescu.