glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Deveanca Ioana Crişan e în lotul pentru Mondiale

Proaspăta campioană naţională la echipe cu CNS Cetate Deva, Ioana Crişan, va participa la Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică, programate în perioada 2 – 8 octombrie la Montreal, în Canada. Este cea de-a 47-a ediţie a Mondialelor, iar România va participa cu un lot de nouă sportivi, şase în probele masculine şi trei în cele feminine. Menţionăm că la aceste întreceri de la Montreal se vor acorda medalii doar în probele individuale, nu şi pe echipe.

Ioana Crişan, la 15 ani, va concura pentru România la Campionatul Mondial alături de mult mai experimentatele Cătălina Ponor (30 de ani) şi Larisa Iordache (21 de ani). Reamintim, la Campionatele Naţionale desfăşurate luna aceasta la Ploieşti tânăra gimnastă deveancă a obţinut aurul la echipe, argintul la sărituri şi bronzul la individual compus.

România a fost repartizată în subdiviziunea 3

Gimnaştii români vor intra în concurs în subdiviziunea 3, atât la feminin cât şi la masculin, conform tragerii la sorţi efectuate la sediul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică din Lausanne. La feminin din această subdiviziune mai fac parte gimnastele din Azerbaidjan, Cehia, Olanda, Mexic, Norvegia, Porto Rico, Elveţia, Slovacia, Austria şi Lituania.

Dacă la fete România va fi repretentată de Ponor, Iordache şi Crişan, delegaţia băieţilor îi cuprinde pe Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Cristian Băţagă, Andrei Groza, Andrei Ursache şi Vlad Cotuna. Sportivii vor fi însoţiţi la Montreal de antrenorii lor, Adrian Căpăţână, Ioan Suciu, Ionuţ Corlaci, Cristian Moldovan, Lucian Sandu şi Liliana Cosma.

Ultimă verificare cu trei medalii

În etapa de Cupă Mondială care a avut loc la Paris, la sfârşitul săptămânii trecute, gimnaştii români au cucerit trei medalii. Larisa Iordache a câştigat aurul la bârnă, cu 14.200 puncte, şi argintul la sol, cu 13.650 puncte, iar veteranul Marian Drăgulescu (care va împlini 37 de ani în luna decembrie) a obţinut bronzul la sol, cu 14.100 puncte. Ambii au mai reuşit câte o clasare pe locul 4, Iordache la paralele şi Drăgulescu la sărituri. Au mai concurat în finalele pe aparate Vlad Cotuna – locul 5 la paralele, Cristian Băţagă – locul 5 la cal cu mânere şi Ioana Crişan – locul 8 la sol.

Concursul de la Paris a fost pentru sportivii noştri ultimul prilej de verificare înaintea Campionatele Mondiale de Gimnastică din Canada.

Loading...

2 Comments