glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Delegaţie a judeţului, în China

O delegație a județului Hunedoara condusă de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, și prefectul județului, Fabius Tiberiu Kiszely, va efectua o vizită în China, la invitația conducerii Școlii de Afaceri Externe din Ningbo. Din delegație vor face parte şi Maria Ștefănie, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, Alina Sîrbu, director al Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva și Adela Mateș, director adjunct al Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva.

Conform celor susţinute de Consiliul Judeţean, deplasarea este realizată la inițiativa părții chineze şi se încadrează într-un demers mai larg ce vizează întărirea cooperării dintre China și țările Central și Est Europene.

Delegaţia hunedoreană va vizita Școala de Afaceri Externe din Ningbo şi va avea întâlnire cu reprezentanţi ai oraşului amintit. Programul mai cuprinde şi o întâlnire cu viceguvernatorul Provinciei ZHEJIANG, în cadrul căreia se va discuta despre dezvoltarea unei secții de medicină tradițională chineză în cadrul Spitalului Județean de Urgență Deva. Crearea de condiţii necesare investitorilor chinezi în judeţul Hunedoara şi stimularea turismului sunt alte două teme de discuţii, după cum anunţă CJ Hunedoara.

O vizită la o mare fabrică de autoturisme din China dar şi o deplasare în Shanghai fac, de asemenea, parte din programul delegaţiei hunedorene.

Preşedintele CJ Hunedoara şi prefectul judeţului vor avea şi o întrevedere cu ambasadorul României în China, Basil Constantinescu, „ pe teme concrete cum sunt dezvoltarea de relații economice cu finalizarea de investiții în zona noastră de competență administrativă, transfer de know-how în domeniul medicinei tradiționale chineze, posibilitatea dezvoltării schimburilor de tineri între Hunedoara și China în sfera educației”, precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean.