Home / Actualitate / Decizie! Primăria Deva anulează licitația pentru parcarea de la spital
Spital Deva -Parcare 7739

Decizie! Primăria Deva anulează licitația pentru parcarea de la spital

Administrația locală din Deva a luat decizia să anuleze licitația pentru construirea parcării din fața Spitalului Județean de Urgență. Hotărârea a fost luată în urma avizului negativ dat în unanimitate de arhitecți.

Primăria Deva nu va mai construi parcarea supraetajată din fața Spitalului Județean de Urgență. Avizul arhitecților a fost unanim negativ în privința noii construcții. Părerea specialiștilor a fost cerută de noul primar al Devei, pentru a vedea dacă investiția este oportună ca poziționare și dacă poate fi finalizată sau nu. Arhitecții deveni au spus că poziționarea construcției nu este oportună, pentru că arhitectural nu se încadrează în acea zonă, și, în plus, Consiliul Județean va extinde Unitatea de Primiri Urgențe, astfel ca va exista foarte puțin spațiu între cele două clădiri. Licitația pentru construirea parcării a fost demarată fără a avea la bază un PUZ, și fără a fi consultați arhitecții, astfel că, în urma avizului negativ dat de specialiști, licitația va fi anulată. „Am primit un aviz negativ pentru PUZ de la arhitecți și, în urma acestui aviz, vom propune domnului primar anularea licitației. Direcția Tehnică propune anularea licitației, pentru că noi am propus demararea procedurii”, a declarat directorul tehnic adjunct al Primăriei Deva, Mircea Davidescu.
Întrebat dacă nu trebuia, înainte de a propune demararea procedurii de licitație, să ceară avizul arhitecților, directorul tehnic adjunct al Primăriei Deva spune: „Noi am mers cu PUZ-ul în paralel cu documentația, cu proiectarea și cu licitația. Nu văd niciun fel de problemă în privința asta”, a mai spus acesta.
Parcarea, care a fost la un pas de a fi construită, era concepută cu parter, două etaje și terasă, ar fi avut 192 de locuri, iar pentru ea administrația locală ar fi plătit 11 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Citește și:

Au pus carul înaintea boilor. Parcarea din fața spitalului, cel mai probabil, nu va mai fi construită. Arhitecții nu au fost consultați

Despre Livia BOTICI

Citește și

SECUND 3

Tânărul dispărut în avalanşa din Bucegi era hunedorean. Salvamont Hunedoara a trimis opt angajaţi pentru a contribui la operaţiunile de căutare

Daniel R., alpinistul dispărut sâmbătă în urma unei avalanşe din Masivul Bucegi, avea 30 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *