glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Debut cu dreptul la Bacalaureat. Majoritatea elevilor sunt „experimentați” la română

Aproximativ 70 la sută dintre elevii de liceu care au susținut prima probă orală de limba română din cadrul Bacalaureatului au obținut calificativul „experimentat”. Peste 20 la sută dintre candidați au primit calificativul „avansat”, iar 12,60 la sută „mediu”.

Elevii de clasa a XII-a din județul Hunedoara au trecut de primul hop al examenului de maturitate, rezultatele evidențiind faptul că aceștia s-au pregătit temeinic pentru prima probă orală, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Toți candidații au promovat testarea, ba mai mult, majoritatea dintre ei obținând calificativul maxim. Conform statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, pentru această probă s-au înscris 2.695 de elevi de clasa a XII-a. Dintre cei care au susținut evaluarea, 1.762 au obținut calificativul „experimentat”, 549 „avansat”, iar 333 „mediu”. Un număr de 51 de candidați nu s-au prezentat la examen, iar din fericire testarea s-a desfășurat conform metodologiei, niciun elev nefiind eliminat.

Rezultate bune și la limba maternă

Liceenii hunedoreni au trecut cu bine și de cea de-a doua probă a examenului de maturitate, evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Potrivit rezultatelor, cei mai mulți dintre aceștia știu să vorbească fluent limba germană sau maghiară. Astfel, din 35 de candidați înscriși, 26 (74,30 la sută) au obținut calificativul „experimentat”, șapte (20 la sută) „avansat” și doi (5,70 la sută) „mediu”. Nici la această probă nu s-au identifcat incidente. Examenul de Bacalaureat continuă astăzi cu proba de evaluare a competențelor digitale. În data de 21 februarie, elevii hunedoreni încheie „Bac-ul oral” cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.