glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cristian Petrean a câştigat alegerile şi este noul preşedinte al AJF Hunedoara

Aşa cum vă informam în ediţia de ieri a ziarului nostru, noul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Hunedoara este Cristian Ştefan Petrean. Acesta a obţinut o victorie lejeră în faţa singurului său contracandidat la şefia fotbalului judeţean, Ioan Stelescu, scorul la voturi fiind 33 – 10 în favoarea lui Petrean.

 

Tot miercuri, în urma unei şedinţe care a durat patru ore, au fost aleşi şi cei doi vicepreşedinţi şi noii membri ai Comitetului Executiv ai AJF Hunedoara. Toţi cei 43 de membri ai AJF au fost prezenţi şi au votat, dovadă că există interes din partea tuturor pentru bunul mers al fotbalului hunedorean. A fost de faţă şi o delegaţie a Federaţiei Române de Fotbal, condusă de preşedintele acestui for Răzvan Burleanu.

 

Alegeri mai animate la vicepreşedinţi şi la Comitetul Executiv

 

Alegerile au început cu un moment de reculegere în memoria lui Mircea Sîrbu, fostul preşedinte al AJF Hunedoara, decedat în 8 ianuarie în acest an. S-a trecut apoi la chestiuni procedurale, stabilirea celor două comisii, cea de validare a voturilor (alcătuită din Mirel Dubar – preşedinte, Stan Hanzi şi Ovidiu Ciorea – membri) şi cea de întocmire a procesului verbal al şedinţei (Sorin Cimpoca – preşedinte, Alina Trosan şi Nicolae Halga – membri).

Cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte al AJF, Cristian Ştefan Petrean şi Ioan Stelescu, şi-au expus fiecare programul, apoi s-a trecut la vot. Cum spuneam mai sus, a câştigat Petrean cu 33 de voturi faţă de cele 10 ale lui Stelescu.

Mult mai pline de suspans au fost alegerile celor doi vicepreşedinţi. S-au prezentat în faţa alegătorilor cinci candidaţi: Cristian Cornel Coroiescu, Damian Diniş, Cristian Emil Gîţ, Vasile Hriţac şi Marius Claudiu Ştefan. În urma primului tur al votării un singur candidat a întrunit mai mult de 50% din voturi, adică necesarul pentru a fi ales, acesta fiind Cristian Coroiescu cu 23 de voturi. Au intrat în al doilea tur următorii doi clasaţi, Cristian Gîţ, cu 21 de voturi, şi Damian Diniş, cu 18 voturi. Au ieşit din cursă Vasile Hriţac, 14 voturi, şi Marius Ştefan, 10 voturi. În cel de-al doilea tur Gîţ a câştigat în faţa lui Diniş cu 27 – 14.

La alegerile pentru Comitetul Executiv s-a înregistrat cea mai dramatică luptă pentru locul reprezentantului centrelor de copii şi juniori. Dacă la Liga a patra Eugen Duma (Inter Petrila) s-a impus cu 10 voturi faţa de cele 4 ale contracandidatului său Mircea Glava (Aurul Brad), iar la Liga a cincea Eugen Băiconi (Unirea General Berthelot) a fost singurul candidat, fiind votat în unanimitate, cu 15 voturi, la copii şi juniori a fost nevoie de trei tururi de scrutin pentru a face departajarea între Laura Saraol (ACS Viitorul Şoimuş) şi Florin Bulgaru (ACS Dinamic Lupeni). După ce în primele două tururi ambii candidaţi au adunat câte şase voturi, în cel de-al treilea tur a câştigat Florin Bulgaru cu şapte voturi, în timp ce Laura Saraol a adunat doar cinci.

 

Cu puţine emoţii, în cele două săptămâni grele de campanie electorală, ca să îi spun aşa, am ajuns să vorbesc cu aproape toţi membrii afiliaţi ai AJF. Cred că am câştigat prin ce am arătat în cei douăzeci de ani de fotbal, ca director şi director sportiv la Mureşul Deva. Am un principiu de la care nu am abdicat niciodată, anume să nu îmi încalc promisiunile. Trebuie să ai tăria să spui <nu> decât să faci o promisiune pe care nu o poţi respecta. Ca arbitru aş fi putut să îmi atrag nişte antipatii, constat după votul de astăzi că nu a fost cazul.

Ceea ce îmi propun în calitate de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara este în primul rând să dezvoltăm ceea ce ţine de sectorul de copii şi juniori. Mai trebuie să lucrăm pe partea online, să fim aproape de presă şi împreună să atragem lumea să vină la fotbal. Unul dintre punctele din programul meu este înfiinţarea unui Memorial Mircea Sîrbu, ca şi înfăptuirea programului predecesorului meu <Transformă uliţa în stadion> la sate. Ne propunem şi să creştem numărul de echipe în liga a patra; în acest scop am identificat comunele care au deja baza necesară pentru asta, lucru foarte important, am discutat şi vom mai discuta cu primarii de acolo, să le explicăm beneficiile sportului, ale fotbalului.”

Cristian Petrean, noul preşedinte al AJF Hunedoara, „la cald” imediat după câştigarea alegerilor

 

„Nu am de ce să fiu supărat că am pierdut aceste alegeri. Îl cunosc pe Cristi, sunt convins că va lua şi câteva puncte din programul meu şi le va aplica, spre binele fotbalului hunedorean. Contează echipa pe care şi-o va forma şi disponibilitatea acelor oameni de a face ceva. Continui să cred că fără o Comisie de accesare de fonduri, care trebuie obligatoriu înfiinţată cât mai rapid în cadrul AJF, nu avem nici o şansă să ne dezvoltăm. De asemenea trebuie să modificăm câteva puncte din statut care sunt pur şi simplu eronate sau nu au aplicabilitate.”

Ioan Stelescu, contracandidatul învins de Petrean în alegeri

 

„Am fost invitat de AJF Hunedoara să particip la această adunare de alegeri şi, deşi nu obişnuiesc să fac acest lucru – aceasta e abia a doua participare a mea la un asemenea eveniment – sunt aici ca urmare a relaţiei speciale pe care am avut-o cu regretatul profesor Mircea Sîrbu. Ne dorim ca membrii AJF să facă astăzi cea mai bună alegere, pentru că e vorba de viitorul fotbalului hunedorean din următorii patru ani. Am discutat şi cu câţiva primari din zonă, ştim că există un proiect în derulare la Simeria de cinci ani, există un proiect la Orăştie de doi – trei ani, am vorbit şi cu noul primar al Devei, care care s-a arătat interesat de fotbal. Este nevoie de investiţii la copii şi juniori atât din partea autorităţilor locale cât şi private, pentru a avea baza de selecţie necesară fotbalului românesc.”

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, înainte de desemnarea câştigătorului alegerilor de la AJF Hunedoara