glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Concedii de lux, pe banii Primăriei Deva. Femeile de serviciu, perfecționare la Sovata, directoarea economică – la Mamaia

Concedii de lux, „sub acoperire”. Angajații Primăriei Deva beneficiază, an de an, de adevărate răsfăţuri pe bani publici. Sub acoperirea faptului că merg la cursuri de perfecționare, aceștia petrec sejururi minunate, în hoteluri de 4-5 stele, pe litoralul românesc sau în diferite stațiuni din țară. Vara aceasta, însă, printre cei care au fost trimiși la cursuri, se numără și două femei de serviciu și un șofer, care au mers să se „perfecționeze” în management în administrație, ori în tehnici de organizare protocol, corepondență și secretariat în administrația publică.

Una dintre femeile care fac curățenie în Primăria Deva va merge, în perioada 03.09.2017 – 10.09.2017, în stațiunea Sovata, la programul de perfecționare profesională „Tehnici de organizare protocol, corespondență, secretariat în Administrația Publică”, organizat de SC Adminpedia SRL, firma cu care administrația locală a semnat contractul pentru aceste cursuri. Pentru acest sejur, administrația locală va achita suma de 2.415 lei, pentru șapte nopți, iar cursul va costa 900 de lei. De asemenea, angajatei Primăriei Deva i se oferă și un avans de deplasare, în sumă de 500 de lei. Referatul a fost vizat de directorul economic, Adriana Igna, și de Șeful Serviciului de Resurse Umane, și a fost aprobat de primarul Ovidiu Moș. Conform documentelor intrate în posesia redactorilor „Glasul Hunedoarei”, de aceeași vacanță a beneficiat și o altă femeie de serviciu. De aceasta dată, ea s-a perfecționat profesional în „managementul schimbării în administrația publică”, în perioada 09.07.2017-16.07.2017, tot în stațiunea Sovata. De asemenea, a beneficiat de un avans de 500 de lei, pentru deplasare. Cursul a costat 785 de lei, iar camera la hotelul H. Szeifert și masa – 2.415 lei. Și de această dată, referatul a fost vizat și aprobat de aceleași persoane.

Directoarea economică și-a vizat propriul referat

Adriana Igna și-a semnat propriul referat
Adriana Igna și-a semnat propriul referat

Deși nu a luat notă de trecere la examenul de promovare în funcție, fiind detașată pe acest post, directoarea economică a Primăriei Deva, Adriana Igna, a considerat că merită un sejur la un hotel de 4 stele, din Mamaia. Drept urmare, a întocmit un referat, pe care chiar ea l-a semnat, ce a fost aprobat de primarul Ovidiu Moș, și a plecat pe litoral. Evident, la cursuri de perfecționare. „Vă rugăm să aprobați participarea d-nei Adriana Igna, director executiv în cadrul Direcției economice, la programul de perfecționare profesională <<Management și planificare strategică în instituțiile publice>>, organizat de SC Adminpedia SRL, în perioada 09.07.2017 – 16.07.2017, în locația Mamaia. Deplasarea se va face cu autoturism propriu, drept pentru care se solicită un avans de deplasare în sumă de 800 de lei”, se arată în referatul semnat de Adriana Igna, pentru ea însăși. Costurile pentru camera de la hotelul Palas din Mamaia au fost de 3.200 de lei, sumă la care s-a mai adăugat valoarea cursului, respectiv 890 de lei.

Peste 80.000 de lei, decontați pentru „concediile” angajaților

Administrația locală a achitat, până în prezent, suma de 83.200, plus costurile deplasării, pentru cei 26 de angajați ai Primăriei Deva care au participat la cursurile de perfecționare, organizate de Adminpedia SRL, în această vară. „În momentul de față, 13 angajați și consilieri locali se află la cursurile de perfecționare. În perioada iulie-august 2017, până în prezent, au participat un număr de 26 de angajați din toate serviciile și consilieri locali. Prețul cursului de perfecționare este în valoare de 3.200 de lei/cursant (curs+cazare). Menționăm că nu avem cunoștință dacă cursantul a fost însoțit sau nu”, se arată într-un răspuns oferit de reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Deva.

Tags

3 Comments

  1. Ooo, astea-s ieftine! Să vedeți în ce hal se alimentează cu carburant mașinile instituției! Sau cum poliția locală își cară odraslele la școala cu mașina instituției! Mai săpați, mai săpați!