glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva a pierdut primul amical al anului în faţa lui ASU Poli

CNS Cetate Deva a încheiat joi cantonamentul de o săptămână de la Geoagiu şi a susţinut vineri primul amical din această perioadă de iarnă. Adversara sa a fost divizionara secundă ASU Politehnica Timişoara, care a câştigat meciul cu 3 – 0. Partida s-a desfăşurat în satul Covaci, pe un teren moale, îmbibat cu apă, după ce în cele două zile precedente a plouat încontinuu.

Diferenţa dintre cele două echipe s-a făcut mai ales prin prisma faptului că timişorenii se află spre sfârşitul unui stagiu de pregătire, în timp ce devenii abia au început seria jocurilor de verificare, până la începrea returului Ligii a treia rămânând aproape o lună.

Deschidere rapidă de scor şi diferenţă stabilită pe final de meci

Abia se aşezaseră bine echipele în teren, când la prima fază de poartă s-a produs şi deschiderea scorului: în min. 5 Giuricici a centrat de pe partea dreaptă de atac a gazdelor, Apostol a respins în faţă şi Plămadă a îndeplinit formalitatea golului de 1 – 0. Vasile Nicolae a şutat periculos de la circa 22 de metri de puţin peste transversală (min. 15), Apostol şi-a răscumpărat greşeala de la gol în min. 20, când a avut două intervenţii consecutive excelente, mai întâi la şutul lui Plămadă din careu, apoi la balonul expediat de Ignea la vinclu, scos miraculos de portarul devean.

În min. 33 Romică David a scăpat singur cu portarul şi a fost faultat de Motreanu din postura de ultim apărător, fundaşul gazdelor văzând cartonaşul roşu, apoi un minut mai târziu mingea lui Kelemen s-a oprit în transversala porţii lui ASU Poli.

Partea secundă a început cu o nouă ocazie de gol a devenilor, prin acelaşi David, au mai ratat şi Lupu şi Bărculeţ în situaţii clare de singur cu portarul, însă cei care au înscris au fost timişorenii. În minutul 57 Ignea a reluat cu capul în plasă centrarea lui Sorescu, iar în min. 70 Lusamba l-a învins pe portarul Huzum cu un şut de la marginea careului, stabilind scorul final la 3 – 0.

Antrenor mulţumit de evoluţia jucătorilor

„Din punctul meu de vedere a fost un meci reuşit pentru noi. Nu m-a interesat rezultatul, m-a interesat să cunosc noii jucători. Prima repriză am făcut un joc bun în faţa unei echipe dintr-o ligă superioară, am avut o bară la şutul-centrare a lui Kelemen şi încă o ocazie a lui Robert Cristian. Romică David a scăpat singur cu portarul, a fost faultat şi un jucător de-al lor a fost eliminat la acea fază, însă i-am lăsat să facă o înlocuire ca să nu joace în zece oameni, pentru că repet, nu rezultatul ne-a interesat la acest meci de pregătire, cu totul altul a fost scopul nostru.

Repriza secundă a fost dominată de cei de la Poli, aceasta şi din cauză că ei şi-au făcut schimbările abia prin minutul 70, în timp ce noi am efectuat la pauză toate modificările disponibile, deoarece am vrut să văd potenţialul întregului lot. Cu toate acestea şi după pauză ne-am mai creat două ocazii de gol în situaţii de singur cu portarul prin Bărculeţ şi Lupu. Au fost doar 18 jucători la această deplasare, pentru că din păcate am avut patru indisponibili în lot. Leucian are o întindere la aductori şi medicul i-a prescris o săptămână de odihnă pentru refacere, iar Coteţ a simţit o durere la genunchi şi am decis să îl menajez, ca să nu se accidenteze mai grav acum la începutul amicalelor. Cei doi juniori Valentin Bogdan şi Teodorescu sunt uşor răciţi şi am preferat să îi las să joace la echipa a doua amicalul de mâine (n. red. sâmbătă) cu Geoagiu. Ca noutate, s-a modificat şi programul nostru de amicale, în 19 februarie jucăm cu Şirineasa în deplasare”, ne-a declarat Sorin Cornea, antrenorul lui CNS Cetate Deva, după primul test al anului.

ASU Poli Timişoara – CNS Cetate Deva 3 – 0 (1 – 0)

ASU POLI TIMIŞOARA: Dur-Bozoancă – Motreanu, Scutaru, Mera, Ghinescu – Ignea, Coadă, Poparadu – Giuricici, Plămadă, V. Nicolae. Au mai jucat Dascălu, Borbei, Bilia, Krausz, Taub, Lazea, Lusamba, Predescu, Sorescu, Gaşpar, D. Radu, Jorza. Antrenor Bogdan Andone

CNS CETATA DEVA: Apostol – Kelemen, Şoit, Tătaru, Doboş –Boldea, Moţ – Lupu, R. Cristian, Voineag – David. Au mai jucat Huzum, Ţerna, Bărculeţ, M. Olariu, Fl. Olariu, Tornai, Cârlejan. Antrenor Sorin Cornea

Programul amicalelor lui CNS Cetate

14 februarie: Metalurgistul Cugir

17 februarie: Unirea Alba Iulia

19 februarie: ACS Şirineasa

21 februarie: ACS Ghiroda

24 februarie: ACS FC Avrig