glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateTimp liber

Caravana TIFF nu mai opreşte anul acesta la Deva

Vești proaste pentru cinefilii din județul Hunedoara. Anul acesta, Caravana Filmelor TIFF nu va ajunge la Deva. Organizatorii invocă „proasta colaborare” cu factorii locali.

La începutul lunii iulie, pasionații de filme din județ erau informați printr-un comunicat de presă că în perioada 27-29 august, Caravana Filmelor TIFF va reveni în județul Hunedoara, mai precis la Deva, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber. Deși acest lucru a trezit curiozitate și nerăbdare printre cinefili, de a vedea cele mai premiate filme românești la festivaluri naționale și europene, din nefericire anul acesta Caravana va ocoli județul Hunedoara. Conform reprezentanților Asociaţiei Festivalului de Film Transilvania, acest lucru se datorează unei proaste colaborări cu administrația locală Deva. „Anul acesta, din păcate, Caravana TIFF nu va mai ajunge la Deva. Ne pare rău, dar, din câte am înțeles, nu s-a ajuns la o înțelegere cu administrația locală. La ediția din acest an noi vrem să proiectăm mult mai multe filme decât în alți ani, și se pare că la Deva nu este posibil”, susțin reprezentanţi ai Asociaţiei Festivalului de Film Transilvania. Contactat telefonic de redactorii cotidianului Glasul Hunedoarei, viceprimarul municipiului Deva, Răzvan Mareș susține că nu știe despre ce este vorba, nu a auzit vorbindu-se despre Caravana TIFF și că cel mai în măsură pentru a da detalii despre acest subiect este primarul, Ovidiu Moș. Din păcate, edilul șef nu a putut fi contactat.

Variantă, Timişoara

Cei care doresc totuși să urmărească șapte dintre cele mai premiate filme românești o pot face timp de o săptămână, între 28 august și 3 septembrie, în Grădina de Vară Capitol din Timișoara. Caravana TIFF va duce în orașul de pe Bega filme precum „Povestea iubirii / The History of Love” (r. Radu Mihăileanu), Dumnezeu să ne ierte / Que Dios nos perdone (r. Rodrigo Sorogoyen), Nebune de fericire / La pazza gioia (r. Paolo Virzi), Vara s-a sfârșit (r. Radu Potcoavă), (M)ucenicul / The Student (r. Kirill Serebrennikov), Varză, cartofi și alți demoni (r. Șerban Georgescu), Toate nopțile albe/ All These Sleepless Nights (r. Michal Marczak). Toate peliculele vor rula începând cu ora 21:30, iar intrarea este liberă.