glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

BREAKING NEWS. Deva are un nou primar: FLORIN OANCEA

Conform primelor date centralizate în această seară, la o oră după închiderea secţiilor de votare, Florin Oancea (PNL) se afla în fruntea clasamentului, cu un avans destul de consistent faţă de candidatul PSD, Petru Mărginean. După numărarea voturilor din 30 de secţii, Florin Oancea avea 6181 de voturi, urmat de Petru Mărginean cu 3591, locul trei fiind ocupat de independentul Marius Blendea cu 1914 voturi.

Conform numărătorii efectuate de PNL, după contabilizarea rezultatelor din jumătate dintre secţiile de votare ale municipiului, Florin Oancea conducea detaşat. Mai mult, o singură secţie dintre primele 20 contabilizate a fost „câştigată” de un alt candidat. Este vorba despre Secţia nr. 2 din centrul oraşului, unde cele mai multe voturi le-a adunat candidatul independent Marius Blendea. În niciuna dintre aceste prime 20 de secţii, candidatul PSD, Petru Mărginean, nu a reuşit să ocupe primul loc.

„Le mulţumesc tuturor devenilor care au fost prezenţi la vot. Le mulţumesc tuturor devenilor care m-au susţinut, celor care au avut încredere în mine. Promit că, începând de mâine, voi fi primarul tuturor devenilor”, declara, aseară, la ora 22.00, Florin Oancea, aflat încă sub tensiunea numărării rezultatelor din fiecare secţie.

La ora 22.12, liderul PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor se abţinea să facă vreo declaraţie:

„Nu am intrat în biroul în care se centralizează datele. Nu vreau să-i deranjez pe colegii care fac numărătoarea. O să mai dureze cel puţin o oră . Mai bine să aşteptăm rezultatul final şi discutăm după aceea”, s-a rezumat să spună Laurenţiu Nistor.

Candidaţi înregimentaţi în grabă

Florin Oancea a fost desemnat candidat al PNL Deva, în vara acestui an, chiar dacă la alegerile din 2016 a încercat să devină primar cu susţinerea ALDE. Încă de la momentul desemnării sale drept candidat al PNL, Oancea a declarat deschis că, pentru el, campania electorală a început şi că se va baza, pe parcursul acesteia, mai ales pe discuţiile cu devenii, preferând o campanie „din uşă-n uşă”.

Petru Mărginean a anunţat, încă din vară, că va candida, dar pe-atunci spunea că o va face ca independent. Abia în octombrie, Mărginean a fost primit în PSD şi desemnat candidat, în dauna altor trei membri de partid care fuseseră anunţaţi drept potenţiali candidaţi (Radu Barb, Ovidiu Moş şi Emil Stoica – Mariş)

Loading...

7 Comments

 1. Dutu este din Partidul Nostru!
  Am castigat pariul ca Marginean nu va mai fii Primar.
  O mare interventie chirurgicala reusita in premiera de domnul doctor Blendea. Felicitari!

 2. FELICITARI DOMNULUI MIRCEA CALIN BIRAU ,CARE PRIN APORTUL LUI
  ACONTRIBUIT LA ALEGEREA NOULUI PRIMIR PNL FLORIN OANCEA
  BATEM PALMA PENTRU DEVA,ADUCETILA SEDIU CARTEA DOMNULUI
  DR ,BUSOI CA SA O PUTEM CUMPARA ,FELICITARI SI DR MAGHERU UN VETERAN AL IDIOLOGIEI LIBERALE